Simonei Halep s-a retras de la US Open. Americani spun că aceasta va fi cea mai slabă editie din istorie după retragerea româcei de la această ediție.

Simona Halep a luat titlul la Praga, dar a anunțat pe Twitter că nu va merge la US Open, competiție care debutează pe 31 august.

Simonei Halep s-a retras de la US Open „Mă simt mult mai în siguranță așa!”, a explicat eleva lui Artemon Apostu Efremov. Constănțeanca ratează pentru prima dată în ultimul deceniu un turneu de Grand Slam.

Simonei Halep s-a retras de la US Open

Pandemia de coronavirus care a bulversat întreg sportul mondial a determinat mai multe jucătoare de top să spună pas competiției din New York.

Simona Halep, pe o listă cu jucătoare de top
Astfel, la ediția din acest an, turneul de la Flushin Meadows nu le va avea pe tablou pe Simona Halep (campioana de anul trecut de la Wimbledon), Ashleigh Barty (deținătoarea titlului de la Roland Garros) și Bianca Andreescu (campioana en-titre de la US Open).

New York Times a titrat „Simona Halep out, US Open fără jucătoarele de top”, iar jurnaliștii americani subliniază că „va fi cea mai slabă ediției din istorie din punct de vedere al jucătoarelor din Top 10 WTA”.

Câte sportive lipsesc din Top 10 WTA
Din Top 10 vor absenta australianca Ashleigh Barty (1 WTA), Simona Halep (2 WTA), Elina Svitolina (5 WTA), Bianca Andreescu (6 WTA), Kiki Bertens (7 WTA) și Belinda Bencic (8 WTA).

„Ultima lovitură a venit luni, când Simona Halep a anunțat că se retrage de la US Open. Va fi cea mai neobișnuită competiție din istoria Openul Statelor Unite”, scris New York Times.

Simona Halep: „Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc”
Campioana de la Wimbledon nu va merge la New York, pentru a participa la întrecerea care va începe pe 31 august.

„După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open.

Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, așa că prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Știu că WTA și Federația Americană au depus mult efort pentru a organiza turneul în deplină siguranță și doresc tuturor participanților mult succes”, a scris Simona Halep, pe Twitter.


Citeste si...
Ţiriac susține că nu are nicio relație cu Halep, doar o bruschează, din când în când