Visul frumos s-a terminat. Simona Halep a pierdut locul 2 in clasamentul WTA, dupa ce a decis sa se retraga de la China Open, fortata de o accidentare. Maria Sharapova a reusit sa urce pe locul 2 in clasament.

simona halep

O jurnalista de la L’Euipe o critica pe Simona Halep pentru ca a decis sa renunte la turneul de la Beijing. Carole Bouchard o ataca dur pe sportiva romanca si spune ca nu intelege de ce nu s-a retras in timpul meciului daca accidentarea era atat de grava.

„Daca esti accidentata renunti in timpul meciului. Nu poti sa iti bati joc de turneu si de publicul care a cumparat bilete lasand o adversara sa se califice fara sa joace! Stia din timpul meciului (cu Petkovic – n.red.) ca nu va juca in urmatoarea partida, putea sa se retraga de atunci si sa isi lase adversara sa joace in sferturi. Sunt oameni care au platit bani sa vada un sfert de finala si acesta nu s-a mai disputat. Acesti oameni aveau asteptari, de aceea nu poti sa renunti cand ai chef. Daca toti sportivii de top ar face la fel, atunci circuitul mondial ar disparea. Trebuie sa existe responsabilitate”, sustine Bouchard.

Jurnalista din Franta spune ca Simona Halep si-a facut un obicei din a abandona turneele importante.
„Asa a facut si la Roma; stia ca nu va juca urmatorul meci, dar nu a renuntat decat dupa partida. Nu e impotriva regulamentului, dar e urat. Este deja un obicei pentru ca ea, cu siguranta, nu isi da seama cat e de gresit ce face. Dar cei din circuit si adversarele ei isi vor da seama de asta Nu stiu daca e accidentata. A castigat un meci de trei seturi in aproape trei ore! La fel a facut la Roma si dupa retragere a fost bine. Daca a renuntat din precautie e si mai rau! Din nou, respecta regulamentul, dar e foarte urat!”, mai spune jurnalista, conform Ziare.com.

„A trebuit sa iau o decizie cu mintea, nu cu inima. De aceea, dupa multe discuții cu fizioterapeuții, am decis sa ma retrag, pentru ca am dureri la picior si nu pot risca sa imi agravez starea si mai mult. Astept cu mare drag prima mea participare la Turneul Campioanelor de la Singapore!” a postat Simona Halep pe pagina ei de Facebook dupa retragerea de la turneul din China.

Citeste si...
Simona Halep, aparitie de senzatie in seara de Craciun