Regizorul expune 20 de fotografii realizate în fascinantul oraş

 Purcarete Sibiu

Peste 20 de fotografii artistice realizate de Silviu Purcărete, multe dintre ele în municipiul Sibiu, sunt expuse în incinta Primăriei din oraş şi vor putea fi admirate pe întreaga durată a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Potrivit organizatorilor FITS, regizorul Silviu Purcărete a realizat o serie de fotografii artistice, de-a lungul anilor, o parte dintre acestea fiind expuse în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a manifestării care are loc între 6 şi 15 iunie la Sibiu.

Peste 20 de fotografii, alb-negru sau color, sunt prezentate în incinta Primăriei Sibiu, într-o expoziţie aranjată de Dragoş Buhagiar. Expoziţia poate fi văzută zilnic, pe toată durata festivalului, intrarea publicului fiind liberă.

Multe dintre fotografii surprind case, străzi şi alte locuri din municipiul Sibiu, atât pe timp de vară, cât şi iarna, pe zloată. Cele mai multe sunt realizate noaptea sau pe înserat, artistul fiind atent la efectul creat de lună, felinare sau becurile din oraş.

Secţiunea expoziţiilor de fotografie este completată la FITS 2014 de o retrospectivă în imagini a ediţiei 2013 a festivalului, realizată de fotograful Sebastian Marcovici, dar şi de expoziţiile realizate de Radu Afrim şi Mihaela Marin.

FITS este considerat al treilea festival ca mărime şi importanţă din lume şi prezintă 381 de evenimente la care participă 2.500 de artişti din 72 de ţări.

Manifestarea aduce în faţa publicului piese de teatru, spectacole de stradă, expoziţii de diferite tipuri, lansări de carte, conferinţe şi seminarii.

 

 

Citeste si...
Adrian Mutu nu dă goluri, dar filmează pentru noul clip Snoop Dogg!