Serviciul de Informaţii Externe (SIE) s-a luat la trântă cu presa și acuză existenţa unei campanii de manipulare şi dezinformare prin lansarea unor „aşa-zise ‘informaţii’ ajunse ‘pe surse din SIE'” şi subliniază că nu sunt reale ştirile referitoare la un document ce ar urma să fie prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind ‘scenarii de destabilizare a României’.

„Serviciul de Informaţii Externe constată existenţa unei ample campanii de manipulare şi dezinformare prin lansarea unor aşa – zise ”informaţii” ajunse ”pe surse din SIE” la diverşi vectori media periferici şi preluate apoi de presa scrisă cu audienţă extinsă sau de posturile TV cu acoperire naţională. Folosirea numelui şi autorităţii Serviciului de Informaţii Externe pentru a da credibilitate unor informaţii false şi invocarea ”informaţiilor din surse apropiate” scutesc autorii de obligaţia de a aduce probe în favoarea alegaţiilor prezentate”, se precizează într-un comunicat al SIE.

Citeste si...  Andra se pregateste sa devina din nou mama

În acest fel, ”demersuri iniţiate de vectori media minori doar din dorinţa de notorietate devin, prin preluarea, difuzarea şi comentarea unor informaţii false, un element de natură să inducă confuzie şi teamă în rândul populaţiei”.

„Dorim să precizăm că niciuna dintre ”ştirile” vehiculate în ultimele zile, cu atât mai mult existenţa vreunui document ce urmează a fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind ”scenarii de destabilizare a României puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria şi Moldova”, nu sunt reale”, conchide SIE.