Lucrările de execuție a Catedralei Mântuirii Neamului au intrat pe ultima sută de metri. Constructorii au mai puțin de un an de zile la dispoziție să temrine grandioasa lucrare care va fi inaugurată, cu surle și trâmbițe, în decembrie, în contextul sărbătoririi Centenarului. Pentru un asemenea eveniment, Patriarhul Daniel anunță că ceremonia de sfințire va dura cinci zile, mai exact, între 25 și 30 noimenbire. 

„Au fost realizate în proporție de 80% lucrările de execuție a suprastructurii Catedralei Naționale, între cotele + 36,00  –  + 62,00 metri”, a spus conform basilica.ro, patriarhul Daniel. 

”Structura de rezistență a corpului principal al Catedralei până la cota +45 metri fiind finalizat în proporție de 90%, rămânând de realizat până în primăvara acestui an și zona altarului până la cota +45 metri. În zona critică a proiectului – Turla Principală, în prezent se execută lucrări la cota +62 metri și avem programat să finalizăm structura de rezistență din beton armat a Turlei Principale sau Pantocrator la cota +106 metri până la sfârșitul lunii iulie 2018’, a detaliat pentru basilica.ro inginerul Vasile Crăcăoanu șeful șantierului.

Citeste si...
Lia Olguţa Vasilescu a dezvăluit :” Scăderi salariale de până la 40% pentru unii bugetari”

 

”Vor fi aşezate pe poziţie în momentul în care lucrările de execuție a turlei clopotniţă vor ajunge la cota +60 metri. Operaţiunea se va desfăşura în luna mai a acestui an, după care lucrările vor continua la structura de rezistență a turlei(…)În interiorul turlei vor fi montate 3 structuri metalice pe care se vor amplasa cele 6 clopote ale Catedralei Naționale’, a precizat Ing. Vasile Crăcăoanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.