Un misterios glob metalic de dimensiuni microscopice, descoperit in atmosfera terestra, face obiectul cercetarii oamenilor de stiinta de la Universitatea din Buckingham.

dovada-dispozitiv-programat-de-extraterestri-samanta-vietii-pe-pamant-18501325

Motivul pentru care aceasta informatie publicata de ibtimes.co.uk te lasa cu gura cascata este afirmatia unuia dintre conducatorii studiului, astrobiologul Milton Wainwright, care declara ca sfera pare conceputa special pentru a crea viata pe Pamant!

Fara documente de provenienta, sfera, construita din titan si vanadiu contine un lichid biologic vascos si lipicios in interiorul sau. Ea a fost recoltata de o sonda trimisa sa exploreze straturile superioare ale atmosferei, undeva la 27 de kilometri de suprafata Pamantului.

ADN-ul reuseste sa supravietuiasca in conditii extrem de grele, lucru demonstrat in cadrul unui experiment in care un fragment de secventa genetica a fost atasat pe exteriorul unei rachete care a orbitat in jurul Terrei, si care a revenit aproape intact.

De la aceasta premisa, pana la ideea ca particula metalica de praf cosmic poate fi proba ca Terra a fost „infectata” cu viata din spatiu, proces eventual controlat chiar de fiinte inteligente, este un pas mic pentru om, unul mare pentru omenire, ca sa citam din clasici.
In termeni cosmogonici, procesul descris mai sus poarta numele de panspermie directa si presupune faptul ca viata calatoreste prin Univers avand ca vehicule de transport cometele si meteoritii.

„Pentru moment, ne multumim sa anuntam faptul ca sfera din titan continand elemente biologice a venit din spatiu, probabil transportata de o cometa. NASA exploreaza si ea straturile superioare ale atmosferei, in cautarea vietii. Speram sa confirme rezultatele noastre, daca le vor lua in seama sau vor pretinde ei descoperirea, ramane de vazut”, a declarat Wainwright.

Citeste si...
Adrian Mutu, UMILIT în Franţa. IMAGINEA care-l umple de RUŞINE