Frigiderul este unul dintre principalele electrocasnice din orice casă, deoarece este responsabil pentru păstrarea alimentelor proaspete mai mult timp.

În prezent, varietatea mare de modele existente pe piață face procesul de cumpărare dificil. Iată câteva sfaturi privind alegerea frigiderului potrivit:

 Măsurați bucătăria, liftul și scara blocului

Poate părea evident, dar există tendința de a cumpără un frigider cu o capacitate mai mare decât cel de acasă, fără a ne da seama că nu încape în bucătăria noastră sau că nu îl putem băga în casă pentru că este mai lat decât ușa de la scara blocului, de la lift sau de la intrarea în apartament.

Prin urmare, înainte de a începe căutarea noului frigider, cel mai bine este să măsurați spațiul din bucătărie și lățimea ușilor pe unde veți trece cu el.

Frigiderele au dimensiuni standard în ceea ce privește lățimea și adâncimea, dar există diferite tipuri de frigidere și fiecare model are o anumită ​​lățime și adâncime, de aceea este indicat să țineți cont de aceste dimensiuni.

Ceea ce poate varia este înălțimea frigiderului. Dacă în bucătărie există dulapuri sau orice alt element care poate îngreuna instalarea acestuia, ar trebui țineți cont de acestea când alegeți un frigider de o anumită înălțime, pentru a evita surprizele neplăcute.

Locația frigiderului trebuie, de asemenea, luată în considerare. Este indicat să stea departe de sursele de căldură, cum ar fi cuptorul sau caloriferul, deoarece această căldură externă suplimentară îi poate afecta performanța.

Tipuri de frigidere existente

După stabilirea dimensiunilor corespunzătoare, următorul pas va fi alegerea modelului de frigider dorit. Iată câteva modele de frigidere care se pot adapta nevoilor voastre.

Frigider cu o ușă. Acest tip de frigider este ideal pentru spații închise datorită dimensiunilor sale compacte cuprinse între 90 cm( poate fi instalat sub blat la fel ca o mașină de spălat vase) și 170 cm înălțime. Are o singură ușă, iar congelatorul se află într-un compartiment izolat din interior, dar nu este foarte eficient în congelarea alimentelor.

Frigider cu două uși. La fel ca și tipul anterior, acest frigider are o dimensiune mai mică, dar în acest caz congelatorul este plasat în partea superioară a frigiderului și separat de acesta datorită celor 2 uși diferite, astfel încât deschiderea frigiderului să nu afecteze temperatura congelatorului. Este o opțiune economică pentru locuințe secundare, utilizate sporadic sau de o singură persoană.

Citeste si...
Medicii regali au considerat-o pe Prințesa Diana un ”dezastru dinastic”, din cauza problemelor sale psihice

Combină frigorifică. Este cel mai comun format, în care congelatorul și frigiderul sunt separate, iar congelatorul este situat în partea de jos. Dimensiunea sa variază de la 170 cm la puțin peste 200 cm înălțime.

Frigider Side by Side sau american. Este unul dintre cele mai voluminoase modele, nu atât în ​​înălțime, cât în ​​lățime și adâncime. Este mai lat decât frigiderul obișnuit, ajungând la 92 cm lățime și până la 75 cm adâncime. Frigiderele acestea sunt prevăzute cu două uși de o parte și de alta, una la congelator și cealaltă la compartimentul frigiderului.

Frigider franțuzesc. Am putea spune că este un hibrid între un frigider american și un combi. De la american își păstrează volumul și deschiderea în două uși ale zonei frigorifice, în timp ce de la combi adoptă plasarea congelatorului separat (acesta are două sau trei sertare exterioare mari). Acest lucru vă permite nu numai să izolați diferitele zone reci, ci să și mențineți mai bine temperatura congelatorului, deoarece nu trebuie să deschideți întregul congelator pentru a căuta ceva, fiecare sertar se deschide separat.

Frigider cu 4 uși. Aceste frigidere de format mare au o capacitate similară cu cele de tip american și francez. Frigiderul este plasat în partea superioară și dispune de o ușă dublă. Congelatorul este plasat în partea inferioară și dispune tot de o ușă dublă ca și frigiderul. Acest tip de frigider este soluția perfectă pentru bucătăriile care nu sunt foarte mari, deoarece se reduce spațiul din fața frigiderului, ceea ce  permite deschiderea ușilor.

Pe lângă formatul său, este important și designul exterior. Dacă nu doriți să vă limitați la albul tradițional al electrocasnicelor, există modele cu finisaje colorate, argintiu, negru și chiar metal sau sticlă rezistentă la amprente.

Dacă doriți ca frigiderul să nu se observe, există și variante incorporabile. Acest tip de frigider se va potrivi mai bine cu mobilierul de bucătărie, întrucât acesta poate fi băgat în mobilă.

Ce părere aveți? Ținând cont de cele prezentate, care este alegerea voastră? Dacă vă doriți o combină frigorifică, o alegere bună poate fi combina frigorifică Artic. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru produsele congelate, puteți să vă achiziționați o ladă frigorifică. Spor la cumpărături!