Lipsa de cunoștințe și campaniile de marketing elaborate de marilor companii împiedică majoritatea stăpânilor de animale să nu observe diferențele dintre diferitele tipuri de hrană pe care le pot oferi câinilor sau pisicilor lor.

Există 4 criterii fundamentale pentru evaluarea diferitele opțiuni pe care le avem la dispoziție.

Calitatea ingredientelor

Industria produselor alimentare pentru câini și pisici se naște din nevoia oamenilor de a scăpa de deșeurile generate de producerea alimentelor.

Marea problemă privind aceste alimente este că acestea se bazează pe o legislație complet diferită de cea a alimentelor destinate consumului uman. Ingredientele destinate consumului animalelor includ toate resturile provenite de la fabricile de alimente umane, cum ar fi oase, gușă, păr, pene, coji sau pulpe de fructe și legume etc.

Toate acestea sunt „reciclate” folosindu-se ca ingrediente în hrana animalelor de companie.

Prin urmare, atunci când citiți afirmații pe ambalaj și în informațiile promoționale, precum „ingrediente de cea mai bună calitate” sau chiar cuvântul „carne”, asta nu înseamnă că hrana conține cu adevărat carne sau ingrediente atent selecționate.

Din acest motiv, trebuie să vă asigurați că hrana pe care o alegeți este ambalată într-o fabrică unde se produc alimente de uz uman, ceea ce garantează respectarea cerințelor de sănătate stricte și că 100% dintre ingrediente sunt potrivite pentru consumul uman.

Tratament

Căldura ucide o parte din valoarea nutritivă a alimentelor. Adesea hrana pentru câini sau pisici este fabricată la temperaturi ridicate, ceea ce duce la pierderea vitaminelor și proteinelor.

De aceea, un alt aspect de luat în considerare atunci când alegeți cea mai bună hrană, este modul în care a fost fabricată hrana respectivă.

O hrană de bună calitate este fabricată la o temperatură cât mai scăzută. Acesta este cazul alimentelor deshidratate la temperaturi scăzute, care își recuperează și aspectul și proprietățile originale prin adăugarea de apă.

Astfel, o altă caracteristică fundamentală atunci când alegeți cea mai bună hrană pentru câini și pisici este umiditatea.

Umiditate

Organismul câinilor și pisicilor este proiectat să consume alimente cu o umiditate de aproximativ 70%, care este umiditatea naturală a alimentelor proaspete.

Hrana are o umiditate de aproximativ 8%, ceea ce înseamnă că au o nevoie constantă de apă. Aceasta este o problemă în special pentru pisici, care nu au suficient instinct pentru a compensa această lipsă de hidratare. Hrănirea continuă și pe o perioadă lungă de timp cu alimente uscate contribuie la deshidratarea ușoară a animalelor, ceea ce provoacă stres asupra organismului lor, în special asupra sistemului renal. Din acest motiv, este important să oferiți câinilor sau pisicilor diete cu conținut ridicat de apă, pentru a se hidrata bine. Astfel, la doar două zile după ce au început să consume mâncare umedă, veți vedea că nu vor mai simți nevoia de a bea doar apă și urina este mai puțin concentrată.

Dietă variată

Mâncarea perfectă nu există, fiecare aliment are calități nutriționale unice. De exemplu, peștele are proprietăți pe care carnea nu le are și invers.

Nu mâncăm nici noi o mâncare completă, dar suplinim deficiențele prin diversificarea meselor. În fiecare lună mâncăm (sau ar trebui să mâncăm) paste, orez, leguminoase, carne, pește, fructe și legume, pentru a profita de calitățile nutritive ale fiecărui aliment.

Câinii și pisicile funcționează exact la fel: o dietă variată care include alimente proaspete în alimentația lor zilnică este cea mai bună opțiune pentru sănătatea și bunăstarea lor.

Însă, nu trebuie să uitați că, dacă vă doriți să vă bucurați cât mai mulți ani de prietenii voștri necuvântători, trebuie să oferiți acestora mâncare câini sau hrană pentru pisici de cea mai bună calitate.

Citeste si...
Revelion de coșmar pentru două dintre zodii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.