Cea mai complicată parte a întregului proces de cumpărare pentru majoritatea persoanelor este, fără îndoială, curajul de a face o investiție atât de importantă precum este casa.

Dacă vă doriți cu adevărat să aveți propria casă, de îndată ce luați decizia de a v-o achiziționa, totul o să vi se pară mai ușor decât credeați. În cele ce urmează vă vom oferi câteva sfaturi care sperăm să vă ajute să vă îndepliniți cât mai repede obiectivul.

Ce trebuie să țineți cont atunci când alegeți o casă?

 Locul în care vreți să trăiți

Decizia de a locui într-un oraș sau în altul poate fi foarte ușoară sau foarte grea pentru voi. Este posibil ca toată viața să v-o fi petrecut în orașul natal sau ca partenerul vostru să provină dintr-un alt oraș sau regiune și asta să vă pună în dificultate.

 Sat sau oraș

Este posibil ca voi să vă doriți să locuiți la oraș și partenerul vostru să-și dorească să trăiască la sat sau situația să fie exact invers. Trebuie să vă gândiți bine care zonă vă oferă cele mai multe avantaje și să luați decizia finală în funcție de acest aspect.

Centru sau periferie

În funcție de ceea ce vă doriți, adică acces rapid la diverse servicii sau un mediu liniștit, trebuie să căutați o locuință în centrul orașului sau la periferie.

De asemenea, ar trebui să țineți cont de accesul la mijloace de transport în comun și dacă zona este aproape de locul de muncă.

Familie si prieteni

Chiar dacă sunteți persoane independente, cu siguranță simțiți deseori nevoia de a avea familia și prietenii aproape. De asemenea, dacă vă gândiți la o investiție pe termen mediu-lung, este bine să fiți în preajma oamenilor dragi.

Servicii în zonă

Este bine ca locuința voastră să fie mai mult sau mai puțin aproape de supermarketuri, de transportul public, de diverse clinici, farmacii etc.

Citeste si...
Știai că acest fruct are cele mai multe E-uri?

Există și posibilitatea să nu vă doriți o mulțime de magazine în jurul vostru, deoarece preferați să faceți cumpărăturile o dată pe săptămână de la un hypermarket.

În acest caz puteți opta pentru un cartier foarte liniștit, unde nu există magazine multe. Poate doar o brutărie la câțiva pași de casă. Poate vă încântă  o zonă cu străzi foarte liniștite, cu un parc verde în fața casei.

Aspectul și dimensiunea casei

Nu uitați că este esențial ca locuința pe care v-o alegeți să fie practică. Casa este spațiul vostru cel mai intim. Est locul în care veți fi mereu în mișcare, prin urmare, trebuie să fie foarte confortabilă.

Distribuirea camerelor

Când mergeți să vedeți o locuință, țineți cont de aspect. Trebuie să vă placă foarte mult aspect ei și modul în care sunt distribuite încăperile.

De exemplu, sufrageria poate fi inima casei, bucătăria poate să facă parte din ea și de îndată veți intra în casă să dați de aceasta.

Modul de distribuire a camerelor depinde însă foarte mult de preferințele personale. Și distribuția diferă de la o casă la alta. Este posibil să descoperiți locuințe în care va trebui să treceți prin sufragerie pentru a ajunge în dormitoare. Dacă vă plac spațiile deschise, fără prea multe holuri, acest lucru nu ar trebui să conteze pentru voi.

Un lucru este clar. Nu există reguli în acest sens și fiecare persoană are un stil de viață  diferit.

Unii preferă să aibă zona de zi (bucătărie și sufragerie) pe o parte a casei și zona de noapte (dormitoarele) pe cealaltă parte.

Important este să alegeți ce vă place. Și aveți de unde alege dacă vreți să vă cumpărați un apartament în București. Există multe apartamente de vânzare în București.

Și vestea bună este că vi-l puteți achiziționa prin programul prima casă (noua casă).  Spor la cumpărături vă dorim!