Chiuveta este un element foarte frecvent utilizat în baie.

Există mai multe tipuri de chiuvete, iar alegerea modelului potrivit va depinde de unul dintre următorii doi factori: dacă renovați complet baia sau dacă înlocuiți mobilierul vechi cu unul nou. De asemenea, trebuie să țineți cont dacă este pentru baia principală sau pentru toaletă:

– Dacă doriți să renovați complet baia principală, chiuveta este una din piesele care trebuie să se adapteze la noul decor. Este important să îl alegeți înainte de a începe renovarea;

– Dimpotrivă, dacă trebuie înlocuit doar vechiul lavoar, este de preferat să găsiți unul care să se adapteze la instalația curentă, astfel instalarea va fi mai ușoară, iar conductele de scurgere nu vor necesita modificări.

Când alegeți un lavoar trebuie să știți dimensiunile exacte, în special lățimea, care poate varia de la 35 de centimetri la 1500 de centimetri.

Modele de lavoare

Chiuvete suspendate

Lavoarele montate pe perete pot fi echipate cu un piedestal sau semipiedestal care întărește fixarea și îi conferă o notă estetică, mascând conductele de scurgere și orificiul de intrare a apei care se duce spre robinet. De asemenea, pot fi prinse pe perete cu un kit de fixare care este de obicei inclus. Sunt disponibile în mai multe dimensiuni și forme și pot fi adaptate oricărui tip de baie. Ele pot dispune de gaură pentru robinet sau nu, în funcție de necesități. Sunt ideale pentru băile de oaspeți sau toalete unde spațiul este limitat.

Chiuvete pe mobilier

Chiuvetele semi-încastrate sunt o opțiune la modă și dau o notă aparte băii. Sunt așezate pe mobilierul de baie, iar conductele sunt ascunse în interior. Acestea trebuie să se adapteze perfect la mobilier. În prezent, există mobilier și chiuvete într-o mare diversitate de culori și dimensiuni, ceea ce vă permite să alegeți atât mobilierul, cât și chiuveta potrivită pentru baie.

Pentru a vă asigura că lavoarul se adaptează la mobilierul vostru, trebuie să știți ce model urmează să instalați și să alegeți cel bun de producător. Acest tip de lavoar este de obicei prevăzut cu gaură pentru robinet, deoarece ocupă întreaga parte superioară a mobilierului. Cu toate acestea, există posibilitatea de a o comanda fără gaurp dacă doriți să instalați un robinet pe perete. Sunt ideale pentru băile principale sau camerele duble. Deoarece dispun și de mobilier oferă o capacitate mare de depozitare.

Chiuvete pe blat

Dacă vă renovați complet baia, o să vă placă. Acestea sunt instalate deasupra unei piese de mobilier sau a unui blat ca în cazul anterior. Acestea diferă, deoarece au o bază complet plană și acest lucru permite  așezarea lor deasupra oricărei suprafețe, atâta timp cât dispun de o gaură pentru conductele de scurgere și de intrare a apei. Ele pot dispune de găuri pentru robinet, dar nu este o regulă. Modul ideal de a le instala este cu un robinet mai înalt care iese din spatele chiuvetei sau cu un robinet montat pe perete. Există o mare varietate de forme: rotunde, pătrate, dreptunghiulare sau în formă de colț.

Citeste si...
Porti rosu? Iata ce efect incredibil are aceasta culoare asupra barbatilor!

Chiuvete tip bol

Aceste chiuvete pot fi montate pe blat ca în cazul anterior. Au forme rotunjite și înalte, nu sunt prea mari și necesită un robinet mai înalt decât în ​​mod normal și care iese din spatele chiuvetei, lăsând vizibilă doar partea cea mai înaltă a robinetului. Sunt ideale pentru băi mici în care doriți să economisiți spațiu sau pentru băi mai mari dacă vreți să puneți două chiuvete una lângă alta. Vor da o notă foarte modernă și decorativă băii.

Modalități de instalare

Cele mai frecvente modalități de instalare a chiuvetei sunt următoarele:

– Instalare pe poliță: Indicat pentru toate acele chiuvete care se montează în partea superioară a mobilierului, blatului de lucru etc.

– Instalare pe perete: lavoarul va fi atașat de perete, poate cu un piedestal sau semi-piedestal.

– Instalare sub blat: Indicat pentru toate chiuvetele în care nu este vizibilă flanșa de porțelan. Acestea sunt instalate în partea inferioară a mobilierului sau faianței, evitându-se astfel acumularea de murdărie la joncțiunea dintre chiuvetă și mobilier. Pentru a instala acest tip de chiuvetă, trebuie pregătite atât mobilierul, cât și faianța, deoarece gaura unde va fi montată este diferită de cea obișnuită și trebuie să fie complet lustruită.

Nu uitați că…

Toate chiuvetele necesită un robinet, un sifon și o supapă de scurgere pentru a funcționa corespunzător. Aceste elemente, de cele mai multe ori, nu sunt  incluse și trebuie să le alegeți pe cele care se adaptează perfect chiuvetei alese.

Dacă odată aleasă chiuveta potrivită pentru baie, vă doriți și o chiuvetă pentru bucătărie, o puteți cumpăra accesând linkul

https://www.romstal.ro/chiuvete-de-bucatarie-c1461201.html.

De asemenea, dacă locuiți la casă și aveți nevoie și de un hidrofor nou, pentru a avea apă curentă, îl puteți achiziționa accesând linkul https://www.romstal.ro/hidrofoare-c1459339.html

Spor la renovare și la cumpărături!