Pentru cei care lucrează în domeniul medical este cu atât mai provocator să se găsească perechea potrivită de încălţări. După ore întregi de stat în picioare şi de muncit este greu de crezut că picioarele obosite mai pot avea un nivel de confort şi de suportabilitate cât să te deplasezi acasă spre exemplu. Există o nişă de saboţi medicali care să se dedice celor cu astfel de nevoi. Iată care sunt lucrurile de luat în seama:

Saboţii medicali

 Ţine cont că meseria în sine poate fi la un moment dat şi un „atac” la ceea ce porţi. Nu este exclus să îţi murdăreşti hainele şi încălţămintea, ceea ce duce la o pierdere pentru că faci o investiţie proastă. Nu degeaba saboţii medicali sunt din material plastic, uşor de spălat şi de igienizat.

 De preferat să fie vorba de o pereche de papuci impermeabili din nevoia de a evita ca aceştia să se îmbibe de cine ştie ce fluide ale corpului şi aşa mai departe.

 Achiziţionează o pereche de încălţări ce dispune de aerisire dacă se poate spune aşa. Asta înseamnă să ţii cont de nevoia ca aerul să circule prin interiorul pantofilor respectivi, dat fiind câte ore petreci purtându-i.

Citeste si...  Meseria de translator

 Confortul este un alt aspect important. Asta înseamnă să ţii cont din nou de nevoia de a purta acei papuci pentru mult timp. O talpă ortopedică este cea potrivită în acest sens. Există pantofi de acest gen special concepuţi pentru asta, cu o formă anatomică care să relaxeze talpa la fiecare pas. Ba chiar pentru un plus de confort poţi opta pentru perniţe cu gel care să le ataşezi pe talpa papucului, cele care atenuează şocul la mers.

Picioarele obosite sunt ce-i drept un detaliu dacă ne gândim de fapt la ceea ce înseamnă domeniul medical. Doar că şi acest detaliu ar putea să conteze mai mult decât crezi. Asta pentru că în timpul operaţiei să simţi cum îţi pulsează picioarele şi sângele, să ai senzaţia că nu îţi mai simţi picioarele de durere este ceea ce te împiedică să îţi faci treaba medicală ca la carte. Nu este de mirare că ai nevoie de o pereche de saboţi cu adevărat potriviţi pentru tipul de muncă.

Atenţie însă, pentru că există atât de multe opţiuni pe piaţă, trebuie să ţii cont de fiecare detaliu. Nu alege după aspect, ci după necesitate în primul rând.