Featured, Life

Sfat pentru „băutorii geniali“: „Nu beţi niciodată whisky cu gheaţă“

În cartea „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial”, de Oliver Kuhn, putem afla câteva sfaturi importante legate de băutul whisky-ului.Un bun cunoscător de whisky nu va cere niciodată de la chelner gheaţă pentru băutura sa. Conform sfaturilor din cartea „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial”, de Oliver Kuhn (apărută la editura Baroque Books&Arts), gheaţa face ca băutura să îşi piardă din aromă.   Iată câteva recomandări din carte.   – Nu beţi whisky cu gheaţă. Nu îi veţi putea simţi aroma completă decât dacă băutura e la temperatura camerei.   – La whisky e valabilă regula „câţi ani, atâtea secunde”. Un whisky de 12 ani are nevoie de 12 secunde pentru ca aromele să se dezvolte în toată complexitatea lor.   – Nu fumaţi când beţi whisky. Nu îi veţi simţi aroma. E preferabil să mâncaţi tablete subţiri de ciocolată neagră.   Din ce sunt făcute tăriille Un Single Malt Whisky (în America i se spune whisky) este produs în distilerie doar pe bază de malţ. Schotch-ul provine din Scoţia.  Brandiul, cognacul şi grappa sunt din struguri de vin. Arakkul e din nuci de cocos. Calvados este din mere, şliboviţa din prune, ţuica sau pălica mai ales din prune, mere, pere sau caise.  Teqila este din agave, ginul din cereale (parţial şi cartofi), iar vodca din orice conţine tărie sau zahăr. Romul este din melasă de zahăr. Romul brun conţine mai mult caramel şi este ţinut mai multă vreme în butoi. 

blank