Life, Stiri

Serialele turcesti au cucerit romanii.

Serialele turcesti i-au cucerit definitiv pe romani. Desi se aseamana foarte mult cu telenovelele sud-americane, noile productii aduc un suflu nou, cu traditii altfel si iubiri spumoase, insa usor mai realiste.

Serialele turcesti au cucerit romanii. Afla totul despre telenovela momentului, "Puterea destinului"!
Toate aceste ingrediente le-au facut pe romance sa verse lacrimi, sa se contrarieze in anumite situatii, dar sa inteleaga cum stau lucrurile in alte culturi. Dupa „Suleyman Magnificul”, un serial turcesc care a facut furori in Romania, a venit randul telenovelei turcesti „Puterea destinului”, difuzat pe Acasa TV, sa ii tina pe romani lipiti in fata ecranului.

Audientele inregistrate de acest nou serial turcesc sunt uriase si are mari sanse sa devina un adevarat fenomen.

Telenovela ce a inregistrat de-a lungul timpului recorduri de audienta atat in Europa, cat si in Asia, prezinta cea mai frumoasa poveste care depinde de un singur lucru: Puterea destinului.

Poveste de dragoste fascinanta

Pe langa intriga, conflicte, lupta pentru adevar si o impresionanta poveste de dragoste, serialul aduce in prim-plan traditiile turcesti, dar si lumea moderna pusa fata in fata cu traditiile prin prisma personajului principal, o frumoasa tanara de 18 ani.

Cum arata iubita lui Boran, din

Schimbarile din viata tinerei vor aduce rasturnari incredibile de situatie, aceasta acceptand sa faca eforturi neimaginate pentru a-si ajuta familia. Cu toate ca norocul nu i-a suras, ea are puterea sa gaseasca fericirea in lucrurile mici si sa se bucure de ceea ce i-a oferit destinul pana acum.

Cine sunt protagonistii

Protagonistii povestei de dragoste sunt insa subiectul cel mai incitat al telenovelei. Sila si Boran ajung ca din doi necunoscuti, obligati sa se casatoreasca, sa se iubeasca nebuneste.

Sila

Frumoasa actrita care interpreteaza rolul Sile se numeste Cansu Dere. S-a nascut la 14 octombrie 1980, in Ankara. A absolvit sectia de arheologie a Universitatii din Istanbul. Cansu a avut relatii cu actori, precum Okan Bayulgen din 2000 pana in 2002, Nejat Isler, Goklan Ozoguz, potrivit www.vedeteblog.com. A fost logodnica actorului Cem Ylmaz din 2006 pana in 2009.

In ceea ce priveste muzica, aceasta prefera: Pink Floyd, Bach, Hayden,Green Day, Ray Charles, Depeche Mode sau Leonard Cohen. Printre scriitorii sai preferati se numara: Oguz Atay, J D Sallinger, Irvin Yalom, Giovanni Boccacio. Cansu Dere iubeste calatoriile si ceasurile, asa ca isi cumpara cate unul din aproape toate locurile unde ajunge.

In 2002, abia dupa ce si-a terminat studiile, si-a inceput cariera in showbiz cu rolul lui Duru din „Muhteris Ruhlar”. Desi in serial joaca rolul unei tinere de 18 ani, la ora actuala Cansu Dere are 34 de ani. In perioada in care filma pentru „Puterea Destinului”, avea 24.

Boran din

Exoticul Boran este si el unul dintre elementele-cheie care atrage publicul feminin sa vizioneze telenovela. Charismaticul actor este un model supercunoscut si foarte apreciat in intreaga lume, el castindu-si chiar statul de print al Turciei.

S-a nascut in Istanbul, pe 23 iulie 1979. Spre deosebire de Cansu Dere, care are un frate, Mehmet este singur la parinti. Se spune ca are o legatura speciala cu mama sa.

Si-a inceput cariera de model in anul 1998, reusind sa castige premii precum „Cel mai bun model din Turcia” si „Cel mai bun model din lume”. I se spune chiar „Printul Turciei”, avand in vedere ca a ocupat primul loc in topul unui concurs care se numea astfel.

In anul 2002 a debutat si in televiziune primind rolul lui Ali Kirman din serialul „Kirik Ayna”. A avut succes inca de la inceput si au urmat numeroase alte proiecte, printre care si „Puterea Destinului”. Mehmet are actualmente 35 de ani, iar in perioada in care filma pentru „Puterea Destinului” avea 25.
In copilarie visa sa devina pilot si, cu toate ca nu a facut studii in acest sens, a calatorit in toate colturile lumii.

De ce au succes telenovelele turcesti?

Telenovelele turcesti nu sunt iubite doar de romani. Acesta au cucerit chiar si publicul din America Latina.

„Serialele turcesti spun povesti romantice foarte traditionale, care contin in fond marile teme universale care nu se perimeaza niciodata”, a explicat sociologul Manuela Gumucio, seful Observatorului Media din Chile.

„Telenovele latino-americane au alunecat spre teme mai violente si sexuale explicite, abandonand publicul lor traditional: femeile de peste 45 ani care se uita la televizor si care aspira masiv la intoarcerea la povesti clasice de dragoste”, este de parere si criticul de televiziune Rene Naranjo.

Totodata, cele mai multe televiziuni s-au reorientat catre serialele turcesti deoarece au costuri mult mai mici.

„Serialele americane, de retea, din clasa CSI, costa in jur de 1,5 milioane de dolari. Acest buget de producator se reflecta in pretul de achizitie al televiziunii, care este evident foarte mic la productiile turcesti. In piete mai putin dezvoltate, ca aceea din Romania, aceste socoteli conteaza, mai ales ca serialele americane nu fac rating foarte bun nicaieri in lume. Ultima data cand am fost la Cannes, la MIPCOM, singura productie americana de succes era „Dr. House”. Deci, din punct de vedere comercial, achizitia de seriale turcesti are foarte mult sens, ca si cea de filme coreene. In plus, intuiesc ca deal-urile din Romania si tari altele decat Turcia sunt foarte bune, fiindca e vorba de produse care si-au indeplinit deja obiectivele de business in tara-mama, care are o piata de publicitate destul de mare – in jur de doua miliarde, dintre care unu, cheltuieli in TV”, a explicat Iulian Comanescu, analist media.

blank