Şerban Nicolae s-a remarcat prin mai multe iniţiative legislative contestate şi a fost protagonistul mai multor scandaluri din Parlament. Celebră a devenit disputa sa cu senatoarea USR Cosette Chichirău, de la dezbaterea bugetului de stat.

Şerban Nicolae, senator PSD, în 6 decembrie 2017: Nu vă hliziţi fasolea inutilă la mine, sunteţi nespălată pe dinţi.

Cosette Chichirău: Mă insultă, dar nu e o problemă, pentru că insultă şi fură…

Serban Nicolae: Nu am furat nimic, nu fiţi nesimţită

Cosette Chichirău: Sunteţi şofer la grupul infracţional organizat.

Serban Nicolae: Sunteţi atât de proastă.

Serban Nicolae, în 25 septembrie 2018: „Putem să dăm cu pumnii şi picioarele într-o femeie în uniformă, important este dacă nu cumva a minţit purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei când a vorbit de fractură de coloană. News-ul a fost fake, loviturile însă au fost pe bune şi v-aş dori să aveţi o persoană de sex feminin în familie să fie implicată, să fie victimă”

Serban Nicolae este iniţiatorul în Parlament al unor proiecte controversate ca de exemplu, cel care propune repatrierea aurului de la Londra.

Citeste si...  PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. COZI URIAŞE la unele secţii din DIASPORA

Serban Nicolae, în 28 februarie 2019: „Aurul deţinut de BNR în numele României se constituie în tezaur în ţară”.

Senatorul PSD a făcut şi proiectul de lege care prevede privilegii fiscale pentru insule şi despre care Opoziţia a spus că este făcut cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea.

Parlamentarul Psd Nicolae, în 7 noiembrie 2017: „Proiectul de lege se aplică pebtru Belina? Există multe voci care cântă fals, unele dintre ele profund mincinos”.

Tot el a propus mai multe modificări la Codul Penal care vizau în special faptele de corupţie.

Deputatul PSD Nicolae, în 28 aprilie 2015: „Se incătuşează doar persoanele care sunt suspectate, cercetate pentru infracţiuni prin acte de violenţă, care s-au sustras sau s-au opus.

Arestul la domiciliu să se execute la locuinţa pe care cel in cauză o indică ca locuinţă permenentă”.