Asta ar fi Blocul lui Liviu DragneaRise Project a publicat o serie de documente în care se aflau şi planurile unei reşedinţe de vacanţă ridicate la malul Mării Negre și despre care spun că aparține lui Liviu Dragnea.

Conform documenteelor companiei Tel Drum, într-o mapă roşie au fost găsite 5 coli A3 cu „un proiect faraonic, mai înalt cu două mansarde decât palatul existent al socialistului-şef. Sunt cinci niveluri, casa liftului, iar releveele adună împreună 1.015 metri pătraţi utili”. Este vorba despre o „vilă privată în Mamaia”, care ar fi proiectată chiar şi cu o cameră de 11,6 metri pătraţi rezervată majordomului. Construcţia are, aşa cum se vede în planurile respective, 13 camere, 12 băi, 4 bucătării etc., iar toată construcţia ar fi fost plătită de compania Tel Drum.

„Adevărul” a descoprit că vila a fost construită şi este funcţională la numai 200 de metri de plaja din zona Mamaia Nord. Construcţia de tip bloc se înalţă într-adevăr pe patru nivele, ultimul fiind o terasă. Valoarea proiectului s-a ridicat la 57.749.380 de lei, fondurile provenind de la Uniunea Europeană, prin Ministerul Dezvoltării. Lucrarea a fost executată de asocierea SC Teldrum SA, SC Imob Lux Construct şi SC Specialist Consulting, care au câştigat licitaţia pentru lărgirea bulevardului. Construcţia „vilei din Mamaia” a început în urmă cu aproximativ 8-10 ani.

 

Finisaje de zeci de mii de euro Potrivit Rise Project, „Nicoleta Pene, director comercial la Tel Drum, a păstrat facturi, devize de plată, negocieri cu firme de amenajare interioară şi socoteli de mână cu lucrări, perioade şi costuri. Până pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota că, dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, nişte finisaje la etajul 4, faţadă, instalaţie electrică şi balustrade metalice”. O altă ofertă, de 8.976 euro pentru geamuri şi rulouri exterioare, a fost primită chiar de arhitectul-şef al Consiliului Judeţean Teleorman, Gabriel Davidenco. De asemenea, pentru marmură şi granit oferta venită din partea unui comerciant constănţean a fost de 48.000 de euro, iar pentru 200 de metri pătraţi de parchet Merbau oferta a fost de 16.000 de euro. Toate ofertele au venit pe numele lui Viorel Penteluic care, se pare, are o firmă de finisaje în oraşul Năvodari. Mai departe, ofertele plecau către Davidenco.

Citeste si...  Victor Ponta îl DISTRUGE pe Dragnea: mai scoate o POZĂ din arhiva negocierilor cu statul paralel

În zonă, oamenii de pe strada D14 nu ştiu despre Tel Drum sau cine a plătit construcţia, dar afirmă că aceea este „casa lui Dragnea”, chiar dacă nu l-au văzut pe acolo, mai scrie adevărul.ro.

Parterul imobilului este descris în schiţele văzute de jurnaliştii Rise Project: „La intrarea principală, traversezi o terasă mare cu pardoseală şi scări placate cu piatră naturală, tencuieli decorative, apoi o uşă dublă, treci un vestibul ca la casele boiereşti, urmează un hol cât sufrageria ta şi aici ai de ales. În stânga e sala tronului, adică un “spaţiu de primire” de 44 de metri pătraţi. Merită: pereţi stucco veneziano, piatră naturală, canapele, măsuţe, bar, relaxare, tot tacâmul. La dreapta, după scara interioară care încolăceşte liftul, dai în sala de mese (48,4 mp) vecină cu bucătăria. Ambele, înconjurate de terase imense cu balustrade de inox şi mozaicuri. Servitorul stă în aripa utilitară, lipit de spălătorie, lângă cele trei grupuri sanitare de la parter, nu departe de centrala termică. ”

Unul dintre apartamentele care compun vila a fost scos la închiriat în ultimul sezon estival. Astfel, pe un site destinat închirierii de spaţii de cazare, turistinfo.ro, apartamentul este descris ca având capacitatea de a găzdui „4 adulţi şi 1 copil, într-un spaţiu de cazare”. Ca facilităţi, apartamentul are o bucătărie, baie, aer condiţionat, balcon şi altele. Urma, apoi, descrierea locului, situat în Mamaia Nord, „la circa 200 m de plaja (aproximativ 3 minute de mers pe jos). Apartamentul este foarte spaţios, situat la etajul 1 al imobilului şi dispune de balcon. Imobilul este construcţie nouă şi exclusivist”.

sursă foto: adevarul.ro