Odată cu trecerea anilor, sânii se înmoaie vizibil, susţine doctorul Jacalyn Hazen, de la o clinică de înfrumuseţare din Cleveland, SUA. „Până să apelaţi la bisturiu trebuie să vă schimbaţi dieta. În doar două luni sânii voştri pot fi reparaţi dacă mâncaţi regulat aceste cinci alimente magice”, susţine specialista.

Ce femeie din lumea asta nu îşi doreşte sâni mari şi tari, ca ai vedetelor de la Hollywood? Majoritatea însă apelează la chirurgia plastică pentru avea pieptul mult visat fără să ştie că totul poate fi „rezolvat” cu o dietă sănătoasă. Conform specialistului american, dezvoltarea completă a sânilor este un proces de cinci ani şi după vârsta de 15-16 ani, ţesutul mamar începe să îmbătrânească. În funcţie de fluctuaţiile hormonale, de activitatea sexuală, de alăptare, de vestimentaţie, stil de viaţă şi metabolism poate apărea dependenţa de sutien. Pentru a dezvolta musculatura şi a reda fermitate sânilor după 20-25 de ani, doctorul Hazen recomandă cinci alimente magice, ce trebuie consumate regulat în cantităţi de 150 până la 350 de grame.

  1. Portocalele
Citeste si...  Cercetatorii au stabilit! Femeile frumoase obtin mult mai usor ceea ce isi doresc

Sunt bogate în antioxidanţi, îndeosebi în beta-caroten. Acesta împiedică celulele mamare să se deterioreze. Portocalele sunt bogate în calciu şi vitamina B6, care ajută la dezvoltarea sânilor.

  1. Verdeţuri

Spanacul, broccoli şi varza kale sunt extrem de bogate în fitoestrogen, substanţă care stimulează şi ajută la regenerarea ţesutului mamar.

  1. Rodiile

Rodiile sunt foarte bogate în antioxidanţi care ajută la regenerarea celulelor şi împiedică îmbătrânirea. Rodiile reduc riscul apariţiei cancerului la sân şi îl fac mai ferm.

  1. Soia

Este bogată în izoflavone, un fitoestrogen extrem de benefic pentru stratul exterior al sânilor. Stimulează creşterea sânilor, împiedică apariţia cancerului şi reduce durerile mamare menstruale.

  1. Căpşunile

Căpşunile sunt bogate în fitoestrogen, luteină, zeaxatină şi acid elagic. Aceşti antioxidanţi fac pielea sânilor mai curată, mai fină, mai elastică şi fermă.