Senatorul PSD, Lucian Romașcanu, a cerut în cadrul unei conferințe de presă, demisia ministrului de Finanțe Florin Cîțu, iar în cazul în care acesta nu o va face, a cerut PNL să îl retragă din funcție.

„Îl somăm pe domnul Cîțu, dacă este responabil, deși avem dubii majore în acest sens, să-și prezinte demisia. Dacă nu dumnealui, atunci cerem PNL să-l retragă din această funcție. Cu cât mai repede cu atât mai bine pentru România. Este o misiune, aceea a ministrului de Finanțe, nu numai tehnică, ci și patriotică (…) Domnul Cîțu uită că are responsabilitatea cea mai mare dintre toti ministrii si a iesit ieri cu o declarație extraordinar de gravă, că există posibilitatea unui crize in România. Nu te joci cu astfel de declaratii cand esti ministru de finanțe”, a declarat social-democratul Lucian Romașcanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Citeste si...  Toate avioanele au CAMERE SECRETE, unde niciun pasager nu are acces. Ce se întâmplă acolo

Romașcanu a mai adăugat că „Domnul Cîțu nu a învățat nimic din cartonașele galbene pe care le-a primit, votul negativ din comisia de audieri sau moțiunea simplă împotriva acestuia”.

Reacția social-democraților vine după ce Florin Cîțu a avertizat în spațiul public că este posibilă declanșarea unei crize economică în România.