72 de voturi pentru si 52 de voturi împotrivă. Acesta este scorul de la votul din plenul Senatului, legat de încuviințarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea.

DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu. Acesta ar fi aprobat in iulie 2015, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor. În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus.

Gabriel Oprea le solicitase colegilor, la începutul ședinței, respingera solicitării procurorilor: „În 2015 sunt documente, inclusiv în memoriul adresat Comisiei Juridice, toate instituțiile abilitate, SRI, Interne, au identificat amenințări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv a mea. DIPI a reînființat o unitate care exista și înainte, Acvila, pentru paza și protecția ministerului; au plecat de la zero, au cumpărat printre altele și o mașină, nu am cerut eu acest lucru, se poate verifica. Nu am făcut decât să mă supun legii și acestor prevederi legale specializate de protecție. Acestea sunt faptele, mi-am făcut datoria cât am fost ministru, am respectat legea și sunt nevinovat și vă rog să votați împotriva acestei cereri”, a declarat Oprea.

Citeste si...
Oprea a și ieșit de la DNA. Află ce a zis