Problema sclaviei moderne de pe urma căreia suferă unii dintre românii care lucrează în străinătate nu este întâlnită doar în țări precum Spania sau Italia, un alt exemplu fiind printre altele inclusiv Germania, a declarat marți europarlamentarul român Cătălin Ivan, care a ajuns la această concluzie în urma contactelor cu membri ai comunității românești din această țară, conform Agerpres.
„Sincer să vă spun, ce discutam noi că se întâmplă în Spania, în Italia, în alte zone, se întâmplă exact la fel în Germania. Cu alte cuvinte, nu-s nemții altfel decât italienii sau spaniolii. S-au amestecat. Vorba unui neamț de aici din parlament: nici noi (nemții n.r.) nu mai suntem ce eram”, a spus Cătălin Ivan în timpul unei noi conferințe desfășurate la sediul Parlamentului European din Bruxelles în cadrul proiectului „România demnă în Europa”.
Și în Germania se întâlnesc „aceleași probleme cu contracte nerespectate, cu sclavagismul modern, cu drepturile muncitorilor încălcate și așa mai departe”, a mai spus europarlamentarul român.

Citeste si...  Ea este fata care a stat "la gheaţă" 500 de ani!