O vijelie de nici zece minute a provocat în Bucureşti incidente ce puteau avea urmări grave. Două schele metalice s-au desprins de pe două imobile din centrul Capitalei. Una dintre ele a fost smulsă de pe o clădire cu risc seismic şi s-a prăbuşit pe şosea. Iar cealaltă s-a oprit din cădere pe ramurile copacilor din zonă. Din fericire, ploaia alungase pietonii şi nimeni nu a fost rănit. Schelele au fost montate de angajaţii unei companii din subordinea primăriei Capitalei – aceştia au reacţionat ironic şi nu-şi asumă nicio vină.

Şeful santierului, despre schelele prăbusite în Capitală

O vijelie de nici zece minute a smuls o schelă de câteva tone de pe o clădire de pe strada Stirbei Vodă din Bucureşti.

-Cine s-ar fi făcut responsabil dacă ar fi fost victime?

Linu Drăghici – şeful punctului de lucru: Probabil eu. Eu fiind responsabil de lucrare şi fiind liber acasă. Schela aparţine Companiei Municipale din subordinea Primăriei Bucureşti, care se ocupa de lucrările de reabilitare a imobilului aflat in categoria clădirilor cu risc seismic.

Citeste si...  Situaţie critică la Institutul de Fizica Pământului. „Reţeaua poate ajunge în situaţia de a nu mai funcţiona, nu mai putem localiza cutremurele”

Linu Drăghici – şeful punctului de lucru: Schela este omologată şi acreditată. Era ancorată conform normelor în vigoare.

-Puteau fi luate alte măsuri pentru a creşte siguranţa?

-Da, opream vântul!

Acelaşi pericol şi pe Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală, unde o schelă s-a desprins şi atârna, agăţată de copaci.

Şeful santierului, despre schelele prăbusite în Capitală

A fost o intervenţie dificilă, pentru că pompierii au fost nevoiţi să aştepte ca Societate de Transport să decupleze tensiunea de pe firele folosite de mijloacele de transport din Capitală.

Vijelia a făcut şi alte pagube în Bucureşti. A smuls din rădăcini şase copaci și i-a trântit pe carosabil şi peste patru maşini.