Cătălin Homor a fost revocat din funcție de Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în cadrul unei şedinţe.Acesta a fost revocat din funcție sub pretextul unor ”deficienţe” în gestionarea activităţilor companiei.

Interimatul urmează să fie asigurat de Cristian Andrei, şeful direcţiei de mentenanţă.

Revocarea a avut loc la patru zile după ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ia măsuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul „modului deficitar” în care au fost coordonate acţiunile de deszăpezire la nivel naţional.

”În cadrul şedinţei, membrii consiliului de administraţie au constatat deficienţe de gestionare a activităţilor CNAIR din ultima perioadă şi au decis revocarea din funcţie a directorului general”, se arată în comunicat.

Totodată, Răzvan Cuc a dispus Corpului de control să efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszăpezirii, a utilajelor speciale şi starea de funcţionare a acestora, precum şi a stocurilor de material antiderapant şi combustibil.

În plus, ministrul a dispus verificarea situaţiei contractelor cu firmele private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, a fost numit în această funcţie la finalul anului 2015, după ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a arătat, sâmbătă, dezamăgit de modul în care au fost făcute stocurile de materiale antiderapante.