William Burns, pe care preşedintele american Joe Biden l-a nominalizat pentru funcţia de viitor șeful CIA, a numit China „un adversar autoritar formidabil” care îşi consolidează capacitatea de a fura proprietate intelectuală, de a-şi reprima poporul şi de a-şi construi influenţă în interiorul SUA, informează Agerpres.

Șeful CIA William Burns a spus că, pentru securitatea naţională a SUA, competiţia cu China şi contracararea leadershipului ei „agresiv” sunt esenţiale.

Burns (64 de ani), fost diplomat de carieră care a lucrat atât în administraţii republicane, cât şi în cele democrate, este de aşteptat să obţină facil confirmarea Senatului pentru şefia CIA. El a fost ambasador în Iordania şi Rusia şi a deţinut alte trei poziţii importante în Departamentul de Stat.

În timpul audierii în Comitetul pentru Intelligence al Senatului american, Burns a afirmat că va avea patru principale priorităţi – „oameni, parteneriate, China şi tehnologie” – dacă va ajunge să conducă CIA.

Burns a accentuat că ameninţările „cunoscute’” persistă, printre care cele din partea Rusiei, a Coreei de Nord şi a Iranului, alături de riscurile reprezentate de ameninţările cibernetice şi de problemele globale din domeniul sănătăţii.


Citeste si...
Iată adevărul despre suma primită de Viitorul pentru transferul lui Ianis Hagi