Șefa UPU de la spitalul din Fetești, ucisă de COVID
Actualitate, Featured

Șefa UPU de la spitalul din Fetești, ucisă de COVID

Șefa UPU a Compartimentului pentru Primiri Urgenţe din cadrul spitalului municipal din Fetești a fost răpusă de infecţia cu SARS-CoV-2.

Șefa UPU de spitalui din Fetești Avea 48 de ani şi nicio altă problemă de sănătate. Deşi acuzase stări de oboseală, abia un al doilea test a confirmat boala, care s-a şi agravat şi în final a ucis-o.

Medicul Mioara Neagu avea 48 de ani şi coordona activitatea secţiei de primiri urgențe a spitalului din Feteşti.

În unitatea medicală ajug pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dar şi cazuri medicale obişnuite. Pentru fiecare există circuite separate.

Mioara Neagu muncea în zona verde, acolo unde merg cei care nu sunt confirmaţi cu infecţia cu coronavirus.

Alexandru Vasiliev, medic pneumolog la Spitalul Municipal Fetești: „Starea ei de sănătate s-a agravat din data de 15 septembrie. Poate că n-a dat prea multă atenţie unor simptome. O cefalee, o greaţă, o vărsătură. Şi-a administrat tratamente uzuale simptomatice. Prima testare, pe care noi o facem regulat, a ieşit negativă”.

După o săptămână, simptomele au devenit severe. Mioara Neagu a fost izolată într-o rezervă şi i s-au luat noi probe pentru un test COVID-19. De această dată, a ieşit pozitiv.

Femeia a fost transferată la spitalul Colentina din Bucureşti, iar astăzi, fiica ei i-a anunţat sfârşitul printr-un mesaj tulburător postat pe Facebook:

„Mămica mea mereu zâmbitoare, te rog să mă veghezi în fiecare moment al vieţii mele şi să ai grijă de mine de acolo, de sus aşa cum ai avut grijă şi când erai lângă mine. Promit că o să te fac mândră de mine. Voi asculta toate sfaturile tale şi voi fi puternică aşa cum şi tu ai fost şi ai luptat tot timpul că eu să fiu fericită”

În spitalul din Feteşti, vestea a stârnit lacrimi pe chipurile medicilor.

Elena Motoaca, medic: „Am acceptat, deşi sunt medic pensionar de trei ani, să o înlocuiesc pe perioada concediului, dar nu m-am aşteptat să se întâmple aşa. Este foarte greu. Un om care nu avea nicio afecţiune care să ducă la un sfârşit atât de tragic. Dar, vedeţi, pe nimeni nu iartă. Nu te alege că eşti medic. Un muritor de rând eşti în faţa unor astfel de boli”.

La intrarea în unitatea medicală, sunt zeci de lumânări aprinse lângă poza medicului care a coordonat timp de cinci ani unitatea de urgenţe de la Feteşti.

Alte 25 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2 iar unitatea este considerată focar de boală.

Managerul a încercat să găsească o explicaţie pentru cele întâmplate.

Stelian Bărcari, manager interimar al Spitalului Municipal Fetești: „În compartimentul de primiri urgențe trebuie să primim toţi pacienţii. Prin urmare, e greu să depistăm, chiar dacă există un triaj epidemiolog, fără testarea pacientului care ni se adresează”.

Tot în Ialomiţa sunt probleme şi în spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia. Acolo, zece medici şi asistente au Covid-19.

În judeţ, de la începutul pandemiei, peste 1.600 de persoane au făcut boala. 49 au fost depistate cu infecţia doar în ultimele 24 de ore.


blank