Elena Udrea a sustinut in permanenta ca a ajuns in arest din cauza unor denunturi nedovedite.

udrea_06944500

Procurorul-sef DNA spune ca ‘nu exista un dosar bazat doar pe un denunt’ si ca nu exista denuntatori care sa scape in totalitate de pedeapsa.

„Nu exista un dosar bazat doar pe un denunt. Dupa ce se face sesizarea, denuntul, procurorul incepe investigatia. Dar denuntul trebuie coroborat cu alte probe: expertize, inregistrari etc. Intr-adevar, sunt foarte multe dosare finalizate fara interceptari”, a declarat Kovesi, la o dezbatere organizata de GDS.

„Categoric, nu ne intemeiem probatoriul doar pe declaratii sau denunturi. Cand se face un denunt, prima intrebare a procurorului este: cum putem dovedi? Azi spus de patria procurorilor, ma indoiesc de asta. Statisticile arata ca in Romania sunt 7144 de arestati, din care 155 sunt ai DNA. Faceti socoteala. Acest zgomot de catuse este vizibil din cauza calitatii persoanelor investigate si lipsa unor investigatii din partea altor unitati de parchet. In 2014, au fost peste 9000 de dosare, 1.600 dosare deschise pe baza denunturilor de la cetateni”, a mai spus sefa DNA.

„Ne ghidam dupa un singur criteriu. Cel care denunta este aparat prin lege. Cand denunta, persoana e aparata prin lege. Cel care sesizeaza. Vorbim de persoanele care participa la infractiunea de coruptie. Cel care da sau primeste mita. Toate aceste persoane sunt trimise in judecata, dar pedeapsa lor e redusa la jumatate. Nu exista o regula, nu exista procuror care spune: “denunta-l pe X si vei fi liber”. Asta decide instanta de judecata”, a punctat Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.