Procurorii anticorupție au descins la sediul Oracle, cea mai mare companie de software din România. Anchetatorii ridică documente pentru a proba fapte de corupție.

CEO-ul companiei Oracle, Sorin Mândruțescu, a transmis printr-o declarație de presă că nu poate să facă niciun comentariu deocamdată pentru că nu cunoaște acuzațiile formulate de procurori. Mândruțescu spune că a răspuns cu deschidere solicitărilor procurorilor și că va adopta o astfel de conduită și în continuare.

„La acest moment, nu pot face niciun comentariu, întrucât nu cunosc ce acuzații formulează procurorii. Ceea ce pot spune este că am răspuns cu deschidere tuturor solicitărilor procurorilor și că voi adopta o astfel de conduită și pe viitor. Desigur, prin avocatul meu, voi cere să aflu mai multe elemente din dosar, însă, fiind o procedură în curs, voi rămane rezervat cu declarațiile, apreciind că ele trebuiesc făcute doar în cadru instituțional”, a transmis directorul general Oracle România, Sorin Mîndruţescu.

Citeste si...
Incredibil! O femeie din Marea Britanie și-a ucis iubitul pentru că acesta a uitat să o felicite de ziua ei

Procurorii fac cercetări într-un dosar de corupție în mediul privat și au indicii despre acordarea unor contracte de către compania Oracle în schimbul unor sume foarte mari. Potrivit surselor Digi24 este vizat chiar Sorin Mândruțescu, directorul general al Oracle România.

Este unul dintre puținele cazuri investigate de procurori care vizează acte de corupție între companii private.

Perchezițiile au început încă de miercuri dimineață, iar în acest moment procurorii se află în Pipera.

Suspectul urmează să fie dus la DNA pentru audieri.