„Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în noaptea de 25/26 iulie 2019 în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariţia a doua persoane de sex feminin din Caracal, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, remis Mediafax.

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au confirmat, pentru Mediafax, că inspectorii judiciari vor efectua verificări pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare în instrumentarea cauzei de anchetă a magistraţilor s-a autosesizat în cazul din Caracal.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, a cerut Inspecţiei Judiciare (IJ) şi Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să verifice modul în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a supervizat percheziţia domiciliară din Caracal.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.

Citeste si...  PNL solicită Senatului o sesiune pentru desfiinţarea Secţiei Speciale

Cu toate acestea, poliţiştii şi anchetatorii au întârziat ore bune să intre în locuinţa principalului suspect, un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, din cauză că aşteptau autorizaţia de percheziţie, deşi ar fi putut intra direct, potrivit legii. Pecheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, pentru Mediafax, surse din anchetă.

În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane şi bijuterii în special inele, care i-ar fi aparţinut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună şi care era din judeţul Dolj. Mihaela a plecat de acasă, din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, pentru a ajunge la Caracal şi nu s-a mai întors. Tânăra de 19 ani este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu, din Craiova. Rudele au dat-o dispărută pe fată, iar poliţiştii o caută de mai bine de mai bine de trei luni.