Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în urma unui plan pus la punct de Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, lucru pe care îl ştie de la fostul preşedinte Traian Băsescu.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia a aflat de la Traian Băsescu despre cazul Voiculescu, Sebastian Ghiţă a afirmat ” aşa mi-a spus mie fostul preşedinte Traian Băsescu. Aşa i-a spus şi Elenei Udrea şi lui Dan Andronic, şi a spus acest lucru de mai multe ori, de faţă cu toţi şi pe rând şi împreună. Şi explicaţia dânsului este că oricât de mult ne-am război între noi, din respect faţă de România, faţă de instituţia preşedintelui, faţă de relaţia cu celelalte instituţii din România, îl face, ca fost preşedinte, să îndure problemele cu familia, cu arestările, cu denunţătorul fostul soţ al fiicei, cu tot felul de lucruri în unele zone forţate, şi să nu folosească acele înregistrări. Cu care ce ar putea să facă? Să îl trimită pe Coldea la pensie? E la pensie. Să prezinte nenumăratele vizite ale lui Kovesi la dânsul în birou? A spus-o de sute de ori şi toţi ştim că se întâmplau”.

Citeste si...  Traian Băsescu a DISPĂRUT complet.

Ghiţă spune însă că Traian Băsescu a „mers cu valul”, permiţând condamnarea lui Dan Voiculescu.

„Şi de aceea Traian Băsescu spune: „Eu doar că nu m-am opus, pentru că Kovesi cu Coldea au venit şi mi-au spus gata, îl luăm cu fulgi cu tot, schimbăm judecătoarele”. Şi chiar întreba „Domnul Ghiţă, şi eu ce era să fac? Să spun nu domn’e, opriţivă, nu e bine, daţi presa peste cap”. Mai era şi o chestiune personală contra trustului. Mi-a spus că s-a şi gândit că poate e toxică aşa o putere mare mediatică în societate, îi deranja şi pe cei din ambasade, şi atunci Traian Băsescu spune că a mers cu valul şi că nu s-a opus, chiar dacă ar fi trebuit să treacă peste orice chestiune personală. În calitate de preşedinte al României nu poţi lăsa procuratura să ia jurnaliştii din sedii, să le închidă gura, să îi lase fără bani, să îi aresteze; că atunci nu mai eşti preşedinte şi aia nu mai e ţară. (…) L-au ars ca pe şoareci, cum zice Portocală”, a declarat Sebastian Ghiţă , pentru Evenimentul Zilei.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prejudiciul fiind stabilit la 60 de milioane de euro.