Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că fostul deputat, Sebastian Ghita, a fost reperat și reținut în cursul nopții la Belgrad.

Sebastian Ghiţă s-a legitimat cu acte false eliberate în Slovenia. Omul de afaceri dispăruse de sub filajul SRI înainte de Crăciun şi a fost prins în Vinerea Mare, înainte de Paşte.

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit informaţiilor oferite de IGPR, fratele lui Sebastian Ghiţă îl însoţea pe acesta la momentul capturării.

În urmă cu aproximativ 30 de zile, apăruseră informaţii pe surse cu privire la localizarea lui Ghiţă în Serbia, însă Poliţia Română a infirmat la acel moment informaţiile.