Fostul director al SRI, Virgil Măgureanu a fost audiat joi în dosarul Mineriadei, cauză în care este cercetat pentru crime împotriva umanităţii.

Virgil Măgureanu a fost pus sub învinuire în octombrie 2015 în dosarul Mineriadei, pentru crime împotriva umanităţii iar în aceeaşi cauză se fac cercetări şi faţă de alte persoane printre care şi Ion Iliescu, fost preşedinte al României.

În 5 februarie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a infirmat rezoluţiile de neîncepere a urmăririi penale în cazul evenimentelor din iunie 1990. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a confirmat, pe 9 martie, decizia procurorilor de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Cercetările în cazul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 au fost, astfel, reluate după 25 de ani de la evenimente, perioadă în care au fost emise mai multe decizii de neîncepere a urmării penale, mai multe victime ajungând să fie despăgubite la CEDO în absenţa unei hotărâri judecătoreşti în ţară.