Israelul, care a înregistrat 16.310 de cazuri de infectare şi 239 de decese din cauza noului coronavirus, a trecut deja de cea mai grea fază şi revine treptat la o anumită normalitate, marcată de precauţii pentru prevenirea infecţiei: utilizarea măştilor, distanţarea fizică şi igiena personală extremă. Se reia şi campionatul de Fotbal din Israel

Germania a anunţat ieri că Bundesliga revine pe 15 mai, iar azi şi în Israel s-a decis oficial reluarea campionatului de fotbal, cu porţile închise.

Se reia şi campionatul din Israel. Liga a ajuns la un acord cu Ministrerul Sănătăţii
Campionatul de fotbal al Israelului, suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua pe 30 mai, însă meciurile se vor disputa cu porţile închise, informează agenţia EFE.

Jucătorii vor putea reveni la antrenamente începând de duminică, a anunţat Liga profesionistă de fotbal din Israel (LFPI), care a ajuns la un acord în acest sens cu Ministerul Sănătăţii, în care sunt stabilite liniile directoare specifice pentru prevenirea infectării cu Covid-19 şi care va permite echipelor din prima şi a doua divizie să joace din nou la sfârşitul lunii.

Cu toate acestea, jucătorii vor fi nevoiţi să rămână izolaţi la domiciliu şi vor putea pleca doar să se antreneze, până la data revenirii lor pe stadioane. În plus, ei trebuie să intre într-o carantină strictă dacă un coechipier sau un membru al echipei tehnice contractează noul coronavirus.

Citeste si...
Normalitatea din România a dispărut demult

Fotbaliştii se vor deplasa la antrenamente doar în maşinile lor private, urmând să le fie luată temperatura de fiecare dată când se vor prezenta la sesiunile de pregătire.

Fotbalul revine în Israel. Ţara a trecut peste cea mai grea fază
Un purtător de cuvânt al LFPI a declarat pentru EFE că nu este de aşteptat ca jucătorii să fie supuşi unor deteste de diagnosticare a virusului.

Guvernul israelian a relaxat săptămâna aceasta măsurile de izolare, permiţând deschiderea mai multor sectoare economice.

Centrele comerciale, pieţele în aer liber şi sălile de sport se pregătesc să se redeschidă joi, urmând ca alte restricţii încă în vigoare să fie ridicate în cursul acestei luni sau în iunie.

Ce urmează în Europa: mai multe campionate se reiau
Mai multe state din Europa au anunţat reluarea campionatelor de fotbal. Germania este prima mare ţară care a decis ca fotbalul să se joace din nou şi a anunţat şi data la care va reîncepe – 15 mai.

Alte ţări au stabilit deja momentul reluării sezonului: 9 mai pentru micul campionat al Insulelor Feroe, 30 mai pentru Serbia sau 12 iunie pentru Turcia.

Anglia, Spania şi Italia speră, în cel mai bun caz, să poată relua competiţiile în luna iunie.

LPF a anunțat zilele trecute că data de începere a campionatului în România ar fi weekend-ul 13-14 iunie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.