Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a anunțat că s-au demarat procedurile privind organizarea unui concurs de solutii pentru reconstruirea Halei Matache, a Pietei Matache si pentru realizarea Planului de Urbanism pentru reconstruirea frontului strazii Buzesti.

Concursul este realizat impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania si urmareste reconstruirea monumentului, respectand modelul halei demolate in anul 2013.
Primarul General, Gabriela Firea: „Ne dorim sa reconstruim aceasta Hala, care a reprezentat timp de multi ani unul din simbolurile Bucurestiului. Hala Matache va fi refacuta asa cum a fost, dupa planuri realizate de cei mai buni specialisti. Vom organiza un concurs de solutii la care colaboram si cu Ordinul Arhitectilor din Romania, pentru ca ne dorim ca cea mai buna idee sa se materializeze intr-o noua Hala Matache, un nou simbol al Bucurestiului. Ne respectam istoria si orasul, monumentele si reperele acestuia”

In prezent, specialistii celor doua institutii pregatesc caietul de sarcini necesar organizarii concursului, in conformitate cu normele europene referitoare la organizarea concursurilor de urbanism in vigoare.

Facem precizarea ca, prin bugetul pe anul 2017, aprobat in sedinta CGMB din data de 5 aprilie, Primarul General, Gabriela Firea, a prevazut sumele necesare organizarii acestui concurs, respectiv 800 mii lei. Pentru lucrarile de reconstruire a halei, suma va fi stabilita in functie de devizul proiectului de executie, deci intr-o etapa ulterioara.
Hala Matache a intrat pe lista cladirilor de demolat, in urma realizarii proiectului diametralei Buzesti-Berzei.