Mircea Sandu pare să-i copieze, în atitudine, doi dintre politicienii care doresc fotoliul de Primar în Capitală. Răzvan Sava, actualul Primarul general interimar al Capitalei, a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că va începe un audit tehnico-financiar la Arena Națională: „Încercăm să găsim o soluție pentru a putea folosi stadionul. La ora aceasta, singura soluție care pare rezonabilă este ca toate activitățile să se desfășoare cu acoperișul strâns. Vom vedea dacă se va putea obține aviz în aceste condiții. Dacă nu vom obține avizul nici în aceste condiții, va trebui să demontăm acoperișul retractabil. Acest lucru înseamnă că trebuie să cheltuim bani publici pentru a repara o prostie făcută de fosta administrație. Din punctul meu de vedere s-a produs un prejudiciu. Voi demara un audit tehnico-financiar care să aducă lumină în acest dosar”, a scris Răzvan Sava.

Este adevărat că, de două luni, Național Arena stă închisă. ISU nu dă aviz de funcționare, din cauza faptului că, sub Sorin Oprescu, constructorii au modificat intempestiv proiectul și au pus un acoperiș retractabil, dintr-un material neomologat în țară.

Pare-se că nu numai Răzvan Sava se află în bătălie cu acoperișul buclucaș. Dacă tot intrăm în campanie electorală pentru locale, și Adrian Thiess, unul dintre candidații pentru Primăria Bucureștiului, anunță că se duce să discute personal cu firma constructoare, în vederea identificării unei soluții care să permită emiterea certificatului ISU și, pe cale de consecință, să poată fi folosit stadionul denumit cel mai scump din România.

Citeste si...  Ati facut-o lata, dle Presedinte !

În această ordine de idei, pare că și Mircea Sandu se gândește soluția salvatoare pentru Național Arena. ”Nasul” este de părere că arena poate găzdui fără probleme evenimente sportive dacă va fi interzisă cu desăvârșire aprinderea materialelor pirotehnice. „Este o mare eroare că nu se joacă pe Arena Națională. Toate măsurile împotriva fulgerelor și toate celelalte evenimente naturale sunt luate. Apoi, atât timp cât este interzis să se dea cu artificii, cu rachete, cu mai știu eu ce, este aproape imposibil, adică sută la sută este imposibil ca acel acoperiș să se aprindă. Sunt absurdități. În Germania se poate, în România nu se poate”, a explicat Sandu pentru Dolce Sport.

Mircea Sandu nu a luat însă în considerare ce a pățit edilul Piedone, probabil tot în urma unui raționament asemănător.