În spațiul public se vorbește de mai bine de două luni despre o remaniere guvernamentală, dar aceasta întârzie să fie făcută. Surse din PSD ne-au explicat că este vorba despre un joc cu o miză uriașă pentru Liviu Dragnea, iar în interiorul partidului se fac analize pe toate scenariile posibile pentru această remaniere.

Sursele noastre ne-au explicat că, în acest moment, se caută o formulă de echipă guvenamentală care să ducă mandatul de șase luni, perioadă în care România va asigura președinția Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, coaliția PSD-ALDE are nevoie de niște oameni care pot sta la masă cu omologii din țările membre UE, iar aceștia nu pot fi decât o serie de specialiști care să cunoască foarte domeniul în care activează.

Remanierea care va avea loc în viitorul Comitet Executiv va fi una de amploare, care va schimba actualul Guvern aproape din temelii. Sunt doar 4-5 miniștri care sunt siguri de posturile lor, în rest fiecare este vizat de pierderea postului.

Citeste si...  Ministerul Sănătății negociază semnarea Contractului Colectiv de Muncă

Pe lângă cei care vor pleca acasă, în Guvern vor avea loc și o serie de rotiri de cadre. Miniștri cu greutate politică nu vor fi trimiși acasă, dar vor fi mutați de la un minister la altul.

Pentru Liviu Dragnea aceasta poate fi ultima mare carte jucată în PSD. El trebuie să țină cont de interesele politice din partid și să mulțumească baronii care l-au sprijinit, dar, în același timp trebuie să-i convingă pe aceștia să susțină oameni profesioniști pentru a asigura o președinție de succes pentru România în cadrul Uniunii Europene.

Sursele noastre susțin că nu este exclus ca în viitorul Guvern să vedem și o serie de tehnocrați, dar care să fie asumați politic de PSD, pe modelul Tudorel Toader.