Un fost director din cadrul POSDRU acuză presiuni

 Ghita(5)

La adresa deputatului PSD Sebastian Ghiţă au apărut alte acuzaţii de şantaj. Potrivit unui document obţinut de presă, Carmen Roşu, fostul director general al Autorităţii de Management din cadrul POSDRU, a depus un denunţ la DNA în care îl acuză pe Ghiţă că ar fi făcut presiuni pentru ca firmele pe care le-a deţinut să câştige contracte pe fonduri europene. Deputatul PSD ar fi făcut şi trafic de influenţă ca plăţile către companiile sale să fie făcute preferenţial. Ghiţă nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

Presiunile ar fi fost făcute în perioada martie 2012-octombrie 2013. Femeia spune că, din cauza neregulilor, a fost nevoită să renunţe la funcţia de director al Autorităţii de Management POSDRU şi că s-a transferat la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” în calitate de director general.

Carmen Roşu susţine în denunţ că Sebastian Ghiţă a sunat-o personal pentru plata unor contracte, pe care Teamnet, firmă apropiată deputatului, le-a derulat cu mai multe spitale. Femeia susţine că s-au făcut mai multe verificări în urma cărora au rezultat suspiciuni de fraudă şi de încălcare a legislaţiei în vigoare.

„Verificările achiziţiilor respective au fost efectuate de către experţi în achiziţii şi IT. (…) Am informat-o pe doamna Adina Moga, pe atunci director OIPSI de demersurile făcute, iar la nicio zi am primit un telefon de ameninţare din partea domnului Ghiţă care aflase de la domnul Nica de demersurile mele”.

Potrivit denunţului, în 2012, Carmen Roşu a fost numită la Ministerul Fondurilor Europene, pe o funcţie mai puţin vizibilă, după ce premierul a refuzat să-i prelungească detaşarea la Ministerul Economiei. Femeia susţine că şi la noul loc de muncă a avut probleme, tot din cauza lui Sebastian Ghiţă.

Această plângere, dar şi cea făcută de Robert Negoiţă în urmă cu câteva zile au fost făcute cu voia lui Victor Ponta, este de părere jurnalistul Ion Cristoiu.

În urmă cu trei zile, şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus o plângere la Parchetul General împotriva lui Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză că l-ar fi ameninţat cu moartea. Robert Negoiţă nu a precizat care ar fi fost motivul, iar Sebastian Ghiţă a negat.

„Verificările achiziţiilor respective au fost efectuate de către experţi în achiziţii şi IT. (…) Am informat-o pe doamna Adina Moga, pe atunci director OIPSI de demersurile făcute, iar la nicio zi am primit un telefon de ameninţare din partea domnului Ghiţă care aflase de la domnul Nica de demersurile mele”, apare în denunţul

„În septembrie 2013 iar am primit un apel telefonic de la ameninţare şi şantaj de la domnul Ghiţă că-i blochez afacerile şi că se va ocupa parsonal de mine , fapt pe care l-am adus la cunoştinţa unui secretar de stat şi în prezenţa ministrului Teodorovici”.

„Am fost chemată la domnul ministru care mi-a spus de solicitarea premierului şi a celor din PSD de a pleca din sistem. Mi-a sugerat să nu mă transfer în altă instituţie pentru că şi de acolo mi se va cere să plec”.

 

Citeste si...  Vezi unde se muta Kate Middleton si Printul William.