Reprezentanţii Democraţilor Suedezi (SDU), un partid considerat de extremă dreapta, ocupă locul al treilea ca număr de mandate în Parlamentul suedez, dar, potrivit sondajelor, dacă acum ar avea loc alegeri, naţionaliştii ar obţine cele mai multe mandate.

SDU-Group-2012

Un reporter al publicaţiei britanice The Guardian a asistat la alegerile din SDU şi la petrecerea care a urmat, stând de vorbă cu mai mulţi tineri din formaţiunea politică. Tinerii naţionalişti suedezi se consideră elita ţării.

Întrebat cum de reprezentanţii SDU sunt îmbrăcaţi atât de elegant, un tânăr a răspuns: „Pentru că nu vrem să arătăm ca un român jegos.” Răspunsul său a stârnit amuzamentul celor dn jurul sau.

Citeste si...  Ce tara este Elvetia de Asia si cum a ajuns sa fie magnet pentru milionari

Un alt membru SDU a încercat să repare situatia, recunoscând că asemenea afirmaţii sunt jignitoare, iar naţionalistul nu trebuie să însemne automat şi rarism. „Faptul că discuți despre imigrație și despre problemele care se nasc de aici nu înseamnă că ești rasist. O poți face din rațiuni pur economice. Până la urmă câți oameni mai poți ajuta dacă rămâi fără bani?”, a declarat acesta.