Un copil de 12 ani este supărat foc pe primarul orașul Voluntari. Băieţelul se plânge că nu poate merge la şcoală sau la magazin pe jos, pentru că nu există trotuare pe strada lui.

theodor-nicolae-700x420_46549100

Theodor are 12 ani şi o mare supărare pe suflet. A crescut într-un cartier din oraşul Voluntari şi de când se ştie el, pe strada lui nu au existat trotuare. Pentru a merge la şcoală sau în vizită la un prieten, copilul este nevoit să meargă printre maşini. Cum simte că situaţia nu mai poate fi tolerată la nesfârşit, a luat măsuri. Pentru ca lucrurile să se schimbe pe strada unde locuieşte, Teo a scris o scrisoare către primarul oraşului,Florentin Pandele.

Iată postarea scrisă de Theodor Nicolae, pe blogul său.

„As fi putut sa incep cu: „M-am saturat de mocirla de pe strada mea!” , insa parintii m-au educat si invatat sa vorbesc civilizat, asa ca doresc sa va intreb cand vom avea si noi trotuare pe strada mea?

Cred ca nici nu este nevoie sa spun despre ce strada este vorba pentru ca, cu siguranta stiti pe ce strada nu se termina niciodata lucrarile si santurile si firele aruncate peste tot.

De ce scriu acest articol si de ce sunt cam suparat? Pentru ca imi doresc sa merg la scoala pe jos. Asta nu se poate deoarece parintii nu ma lasa sa merg pe strada. Ca sa nu mai merg pe strada ar trebui sa am trotuar pe care sa pot merge in siguranta! M-am nascut in zona, situatia era la fel. Stiti cati ani am acum? Anul acesta implinesc 12 ani.

Nu credeti ca totusi 12 ani ar fi de ajuns sa terminati 3-4 km de trotuar?

trotuar-voluntari_15558700

Sa va mai spun ceva! Imi doresc o bicicleta noua! Deocamdata nu mi-o iau pentru ca nu am pe unde sa ma plimb cu ea. As fi vrut sa merg la scoala pe bicicleta, dar cred mai astept un pic sa faceti trotuarele si mai apoi sa visez la o pista de bicilete. Dupa socotelile mele, cred ca pista de bicilete va fi folosita de nepotii mei.

Cred ca la varsta mea as putea lejer sa ma duc la scoala sau la un prieten vecin in vizita, fara sa ma mai care mama cu masina. Dar, dupa cum spuneam, cred ca este periculos sa circul pe jos, printre masini, deoarece Nu am trotuar.

Mai nou, in locul trotuarelor lipsa au aparut niste santuri mari. Deci, daca scap si nu da o masina peste mine as putea foarte bine sa cad in sant.

In plus, s-a deschis Lidl langa casa mea (la aproximativ 1km). Imi place sa ma duc la cumpararturi si mi-ar placea chiar sa o ajut pe mama din cand in cand dar, ce sa vezi? Nu ma pot duce singur deoarece NU am trotuar!

Deci, draga domnule primar al orasului Volutari, stiti ce mi-as dori sa primesc cadou de ziua mea? TROTUARE!

Va multumesc frumos!

TH – un copil din Voluntari care doreste sa mearga pe jos la scoala … si la Lidl.

UPDATE: Cititorii mi-au propus sa pun si data nasterii ca termen de finalizare proiect. Asadar, dle primar sa stiti ca ziua mea este in noiembrie. Eu voi astepta cadoul in fata portii. :)”

Citeste si...
Scrisoarea unui român, specialist Microsoft, către parlamentari: "Nesimţit ordinar ce eşti"