Micheal Schumacher ar fi câștigat mai multe titluri de Formula 1 dacă nu ar fi trecut la Ferrari în 1996, spune chiar fostul său coechipier de la echipa italiană, Eddie Irvine, informează Planet F1.com.

Fostul pilot de Formula 1 a făcut această declarație la evenimentul Il Festival dello Sport. Schumacher câștigase două titluri mondiale în 1994 și 1995, înainte să treacă la Ferrari în 1996. Scuderia Ferrari nu mai câștigase un titlu din 1977.

I-au trebuit lui Schumacher 5 ani ca să câștige primul titlu, iar ulterior le-a cucerit și pe următoarele patru.

Cu toate acestea, Eddie Irvine este convins că Michael ar fi câștigat mai multe titluri dacă ar fi ales o altă echipă în 1996.

Citeste si...  Iohannis, referindu-se la Onea si Negulescu : lupta anticoruptie trebuie sa fie corecta

„Schumi a fost foarte german, mai puțin când venea vorbă de alcool, acolo era groaznic”, a declarat Irvine la Il Festival dello Sport, vorbind despre Ferrari și Schumacher.

„Îmi aduc aminte că atunci când a venit la Ferrari eram foarte în urmă și Michael și-a stabilit obiectivul de a câștiga campionatul”, a spus Irvine.

Potrivit lui Irvine, care i-a fost coechipier la Ferrari din 1996 în 1999, Schumacher era dorit de toate echipele, însă el voia să câștige cu Ferrari.