Toamna a sosit și este timpul să vă pregătiți casa pentru sosirea iminentă a frigului.

Există persoane care nu doresc să se agațe de amintirea vacanțelor de vară și a plajelor paradisiace. Există însă și persoane pe care nu le deranjează venirea toamnei. Ele așteaptă cu resemnare vremea rece.

Indiferent că vrem sau nu vrem, atunci când vine toamna, cu toții trebuie să facem o schimbare. Suntem nevoiți să ne pregătim casa și să o adaptăm la noul sezon.

Astfel, există mai multe sarcini de îndeplinit atunci când pregătiți casa pentru frig, ploi și zilele de toamnă. De la schimbarea obositoare și plictisitoare a garderobei, până la renovarea așternuturilor sau curățarea caloriferelor, iată câteva sfaturi.

Schimbarea garderobei

Dacă faceți parte dintre persoanele obsedate de ordine veți adora ideea de a scoate toate hainele de vară și de a le înlocui cu hainele de iarnă. Alte persoane  vor renunța mai greu la pantalonii scurți, la tricouri și la costumele de baie.

În ciuda faptului că septembrie este o lună cu vreme caldă, merită să începeți să așezați în șifonier și câteva haine călduroase, deoarece dimineața și nopțile sunt acum mult mai reci. Astfel, este momentul perfect să vă gândiți la ceea ce aveți cu adevărat nevoie, la ceea ce purtați și la ceea ce este deja vechi. Optimizarea spațiului, în special în cazul hainelor mai groase, este esențială pentru menținerea ordinii în casă.

Înlocuirea textilelor

Sosește frigul și odată cu el și pilota și păturile groase. Înlocuirea textilelor de uz casnic este un alt lucru care ar trebui făcut odată cu venirea toamnei. Este esențial să spălați toate așternuturile sau să scuturați covoarele. Pregătiți păturile groase pentru acele duminici ploioase în care stați pe canapea și urmăriți un film alături de un prieten. Nu uitați să vă aprovizionați cu floricele de porumb.

 Verificați ușile și ferestrele

Datorită modificărilor de temperatură, ușile și ferestrele se pot dilata și există riscul de a nu se mai închide corespunzător. Acum, înainte ca frigul să vină cu adevărat, este important să verificați toate ușile și ferestrele din casă pentru a vedea dacă izolația este la fel de bună ca anul trecut. În plus, faptul că nu se închid etanș poate afecta și factura la energie.

Citeste si...
Dietă de vedetă. Ce mănâncă Madonna pentru a fi slabă?

Dacă intră curentul pe sub ușă sau pe la fereastră, ideal este să folosiți o bandă de etanșare pe cadru și în partea de jos a acesteia. Banda de etanșare contribuie la îmbunătățirea izolației ferestrelor. Pe piață există diferite tipuri și dimensiuni.

Dacă problema nu se va rezolva cu o astfel de bandă, cel mai bine este să înlocuiți fereastra sau ușa în cauză.

Verificarea sistemului de încălzire

Centrala și caloriferele stau în repaus câteva luni, așa că unul dintre cele mai importante lucruri înainte de sosirea vremii reci este să le verificați și să le pregătiți pentru iarnă. Cea mai ușoară și mai rapidă idee este să apelați la un specialist, mai ales în cazul centralei. În ceea ce privește caloriferele, atunci când vine vorba de curățarea lor, aceasta se poate face cu ușurință acasă. Dacă nu sunt folosite o vreme, în circuite și conducte se acumulează bulele de aer, ceea ce le face să nu se mai încălzească corespunzător. Acest lucru poate contribui la creșterea facturii. Nu este momentul să pierdeți energia.

Dacă centrala veche nu mai funcționează, trebuie să vă cumpărați alta. Dacă vreți să vă achiziționați o centrală electrică, vă recomandăm să aflați mai întâi câtă energie consumă o astfel de centrală. Acest lucru puteți afla accesând link-ul https://blog.romstal.ro/consum-energie-centrala-electrica/.

În cazul în care v-ați amintit că aveți nevoie și de o pompă submersibilă de apă, o puteți cumpăra accesând linkul https://www.romstal.ro/pompe-submersibile-si-de-drenaj-c1459270.html.

Spor la schimbări și la cumpărături!