Este schimbare totală în ce priveşte propunerile de premier ale partidelor, astfel că cele cinci formaţiuni vor merge luni la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu cinci nume posibile de şefi de guvern.

După negocierile eşuate între PNL, USR-PLUS şi UDMR de duminică, este schimbare totală de situație fiecare partid va merge la Cotroceni cu propria variantă de premier.

PNL va propune premier pe Florin Cîţu, USR-PLUS va merge cu varianta Dacian Cioloş, iar UDMR îl va propune pe Kelemen Hunor.

La rândul lor, PSD va prezenta preşedintelui Iohannis propunerea de premier în persoana medicului Alexandru Rafila, iar AUR va avea şi el o variantă de şef al Executivului, pe Călin Georgescu.

După ce preşedintele Klaus Iohanis va desemna premierul, acesta va avea 10 zile la dispoziţie pentru a-şi forma echipa guvernamentală.

Negocierile PNL, USR-PLUS şi UDMR, blocate. Surse: Liberalii vor totul, Orban ar putea ajunge din nou premier
Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR s-au blocat duminică, la Vila Lac 1, după nici trei ore de discuţii, potrivit unor surse Antena 3, din cauză că liberalii şi USR-PLUS insistă să obțină funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În aceste condiții, pentru că nimeni nu renunţă, PNL ar putea renunţa la propunerea de premier în persoana lui Florin Cîţu şi va fi propus din nou Ludovic Orban, pentru a da astfel şefia Camerei Deputaţilor celor de la USR-PLUS.

Totodată, USR-PLUS ar merge la consultările de luni de la Palatul Cotroceni, cu Dacian Cioloş propunere de premier, şi nu ar susţine varianta PNL.

Negocierile PNL, USR-PLUS şi UDMR, suspendate sâmbătă. Ce au stabilit şefii de partide
Discuţiile s-au suspendat ieri, iar în ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus sâmbătă, înaintea negocierilor pentru formarea unui nou guvern, că România are nevoie de un Executiv bine structurat și de un parlament cu o majoritate stabilă.

Surse: Iohannis ar fi cerut ca noul Guvern să fie învestit înaintea Crăciunului

Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR au avut deja joi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre formarea viitoarei coaliţii de guvernământ.

Noul Guvern va avea 18 ministere, deşi premierul desemnat de liberali şi-ar dori să fie 16 ministere.

Citeste si...
Trump pare că halucinează și vede avioane pline de oameni care vor să-i faca rău