Un leopard l-a înşfăcat şi l-a mâncat pe băieţelul de trei ani al unui pădurar, la un parc extrem de popular din Uganda. Animalul l-a atacat pe micuţ în apropierea malului lacului Edward, în noaptea de vineri, potrivit The Independent.

Autorităţile au reuşit să recupereze rămăşiţele băieţelului abia a doua zi şi au început operaţiunile de prindere a leopardului, înainte ca acesta să ucidă din nou. 

„Odată ce apucă să mănânce carne de om, tentaţia să prindă o altă fiinţă umană creşte, devine periculos”, a explicat purtătorul de cuvânt al autorităţii care se ocupă cu viaţa sălbatică din Uganda. 

Micuţul se afla în grija unei bone în zona neîngrădită, destinată staff-ului Autorităţii pentru viaţa sălbatică din Parcul Naţional Regina Elisabeta din Uganda. Aceasta nu a fost atentă când a ieşit din zona sigură, iar băieţelul a urmat-o.

Citeste si...  Răzbuare! Criminală de nevoie, la 14 ani

„L-a auzit pe copil strigând după ajutor. A intervenit, însă era prea târziu”, a povestit purtătorul de cuvând al Autorităţii. 

Tatăl micuţului, Francis Nabugyere, este şocat de cele întâmplate şi a povestit pentru The Kampala Post că rămăşiţele fiului lui i-au fost aduse într-un coşciug, pregătit pentru înmormântare. 

Săptămâna trecută, în Africa de Sud, un regizor a fost ucis de o girafă, la un safari, iar deţinătorul unui parc cu animale sălbatice a fost omorât de un leu pe care l-a crescut de când era pui.