Cazul unei românce din Marea Britanie, obligată să se prostitueze, a dus la schimbarea legilor. După ce reţeaua care o exploata a fost destructurată, un politician s-a bătut pentru ca în Irlanda de Nord actul de a cumpăra sex să devină infracţiune. Coşmarul tinerei românce, traumatizată fizic şi psihic după nouă luni de sclavie sexuală, a ajuns scenariu de film marca BBC.

Cazul unei românce din Marea Britanie şcenariu de film producţie BBC este acela de a atrage atenţia asupra traficului de fiinţe umane, care face ravagii în Regatul Unit. Potrivit unui raport parlamentar, victimele sunt de cele mai multe ori de altă naţionalitate, iar cele mai multe prostituate, dar şi proxeneţi, provin din România.

-Vă ţine cineva aici împotriva voinţei voastre?

-Vă putem ajuta.

-Trebuie să scap!

-Când îţi dai seama că nu vine nimeni în ajutorul tău…

-Aşa te maturizezi.

Ana a vrut să fie asistentă medicală
Materialul BBC pleacă de la povestea reală a unei românce. Pentru a-i proteja identitatea, ea este numită Ana. Tânăra a ajuns în regat în 2010, pentru a obţine o diplomă.

„Ana”, româncă răpită de proxeneţi: Când am ajuns la Londra, urmam cursuri de asistente medicale şi psihologie, venisem aici doar pentru o perioadă scurtă, nu aveam planuri de durată, dar lucrurile s-au schimbat pe parcurs…

Ceea ce nu ştia Ana, şi nici mii de alte tinere, era că în Regatul Unit activau sute de reţele de proxeneţi, care vânau persoane vulnerabile.

„Ana”, româncă răpită de proxeneţi: Am văzut o maşină în faţa mea, dar nu i-am dat atenţie, pentru că eram foarte aproape de casă… Când mi-am scos cheile din geantă, tocmai voiam să deschid uşa, am simţit cum mă apucă cineva de geantă şi m-a împins în maşină…

Citeste si...  Ursula Von Der Leen vede în Brexit începutul, nu sfarșitul relației UE cu Marea Britanie

– Te-au tras în maşină?

– Da, m-au tras înăuntru, uşa s-a închis, au încuiat-o. Înăuntru erau o femeie şi un bărbat, cineva m-a împins într-un colţ…

De cele mai multe ori, femeile obligate să se prostitueze erau filate cu mult timp înainte de răpire. Astfel, proxeneţii se asigurau că le pot controla, înainte de a trece la fapte.

„Ana”, româncă răpită de proxeneţi: Au început să mă ameninţe, mi-au spus că ştiu totul despre familia mea, o ştiu pe mama mea, dacă nu stau acolo şi nu mă opresc din plâns îmi vor omorî familia…

– Familia din România?

– Da, mama.

– Şi era clar că ştiu unde se află familia ta?

– Nu ştiam sigur, aveam îndoieli, dar aveau actele mele de identitate. Dacă nu vreau să moară, trebuie să fac tot ce îmi zic ei.

Aşa au început 9 luni de captivitate, prostituţie forţată, bătăi şi spaima că nu va scăpa vreodată. Potrivit Anei, clienţii ştiau că şi ea, şi alte fete erau ţinute cu forţa, dar nu păreau să aibă o problemă cu acest lucru. Fetele trebuiau să îndure orice, inclusiv bătăile din partea clienţilor sau a proxeneţilor.

Într-o seară, Ana a reuşit să fugă, riscându-şi viaţa, pentru că se temea că va ajunge în Orientul Mijlociu, tot prin reţelele de sclavie sexuală. A sunat la poliţie şi a fost pusă în legătură cu un detectiv care urmărea de mai mult de un an reţeaua de proxeneţi şi care a reuşit până la urmă să-i trimită după gratii.

 

loading...