Featured, IT&C

Scandalul Huawei Google escaladează. Iată ce s-a întâmplat Rezultate Căutare

Huawei este al doilea cel mai mare producător de telefoane din lume, dar vrea mai mult și să ajungă pe primul loc, depășind Samsung. Acum e într-un scandal cu Google și acuză SUA de sabotaj. Fondatorul companiei nu este îngrijorat și crede că un astfel de conflict era inevitabil din cauza ambițiilor tot mai mari ale Huawei. Deocamdată, o soluție care să mulțumească ambele tabere nu există.

Huawei are probleme mari din cauza tensiunilor dintre Statele Unite și China și ar putea fi nevoită să renunțe la Android, Windows și să mai cumpere componente de la firmele americane.

„Am sacrificat interesele indivizilor și al familiilor pentru un ideal, acela de a fi numărul unu. Pentru îndeplinirea acestui ideal va exista un conflict cu Statele Unite mai devreme sau mai târziu”, a declarat Ren Zhengfei pentru mass-media din China.

Autoritățile americane le-au interzis companiilor din SUA să aibă contact economic, iar asta înseamnă că Google nu mai poate oferi sistemul de operare Android, iar Intel, Qualcomm și alte companii nu-și mai pot vinde componentele către chinezi.

După ce acestă veste a devenit publică, americanii le-au acordat chinezilor o amânare de 90 de zile ceea ce-i permite lui Huawei să achiziționeze produse americane „pentru a-și menține rețelele existente și pentru a oferi actualizări de software terminalelor din piață”, dar asta nu înseamnă mare lucru pentru producătorul de telefoane deoarece era pregătită pentru astfel de restricții, porivit lui Ren Zhenfei.

HiSilicon, divizia producătoare de semiconductoare a Huawei, ce produce cipuri pentru smartphone-uri și pentru servere, s-a pregătit în ultimii ani pentru un astfel de scenariu, potrivit unui memo scris de Teresa He Tingo, președintele HiSilicon.

Acest plan de rezerva va fi aplicat și „va asigura fluxul cipuri pentru produsele companiei”. De asemenea, Richard Yu, șeful Huawei Consumer Business, a confirmat în luna martie a acestui an că Huawei a dezvoltat propriile sisteme de operare pentru smartphone-uri și pentru PC-uri, exact pentru un astfel de scenariu.

blank