Gabriela Firea a suspendat şedinţa după ce aceasta a degenerat în scandal. Primarul general a afirmat că, în urma scandalului de joi, trei poliţişti locali au fost răniţi, drept pentru care vor fi făcute plângeri penale.

Gabriela Firea a afirmat că, în urma scandalului de joi, trei poliţişti locali au fost răniţi, drept pentru care vor fi făcute plângeri penale.

„De la începutul mandatului și până acum consilierii USR au făcut numai scandal la ședințele de Consiliu General, acum nu le mai este suficient faptul că ei nu propun nimic pentru București, se opun la toate celelalte propuneri ale noastre și fac scandal, acum au adus încă 20 așa-ziși cetățeni independenți, de fapt sunt tot ONG-uri afiliate USR și membri USR, unii dintre ei, care au forțat intrarea într-o instituție publică. Vom face plângere penală”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Acelaşi lucru l-au anunţat şi cei care au vrut să intre în sala de consiliu pentru a participa la şedinţă.

Parchetul a dechis dosar penal pentru ultraj, potrivit România TV.

Cei trei poliţişti locali care au fost preluaţi de ambulanţe în urma scandalului de joi de la Primăria Capitalei au suferit contuzii uşoare, a declarat pentru News.ro dr. Dorin Ionescu, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă, unitate la care au ajuns cei trei pacienţi.

Ea a precizat că în sala de ședințe există 40 de locuri disponibile pentru participarea cetățenilor, dintre care 10 sunt ocupate de directorii care urmează să susțină proiectele de pe ordinea de zi. Primarul a arătat că 30 de cetățeni au solicitat în scris participarea la ședințele CGMB.

Citeste si...  Gabriela Firea le-a premiat pe fetele de la CSM București

„Nu sunt persoane aduse de noi, nu sunt rude de ale noastre. (…) Sunt cetățeni din București care au solicitat în scris să aibă acces la ședința de consiliu. În afară de aceste persoane, au mai venit încă aproximativ 20 de persoane în frunte cu un consilier USR și două instituții media care au forțat intrarea, au lovit polițiștii locali”, a afirmat primarul Capitalei.

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. În urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a părăsit şedinţa.

„Avem dreptul de a intra în sala de şedinţe. Dumneavoastră încălcaţi legea, au strigat o parte din oamenii ţinuţi în faţa uşii închise”, a strigat o femeie din grupul celor care au venit să participe la şedinţa CGMB.

„Dacă mai sunt cetăţeni pe stradă care vor să participe la sedinţa noastră, îi poftim în sală”, a comentat un consilier PSD, spunând că „deja i s-a făcut greaţă”.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a spus că oamenii care au reuşit în cele din urmă să intre la şedinţă vor fi legitimate la ieşire.

„Persoanele neautorizate care au pătruns în primărie vor fi legitimate la ieşire, pentru ca mai multi poliţişti locali au fost răniţi”, a spus Bădulescu.