Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua se află în mijlocul unui scandal uriaş, după ce Curtea de Apel Bucureşti a aprobat, miercuri, solicitarea făcută de juristul Florin Talpan ca trei înalţi oficiali din cadrul CSA plus secretarul general din Ministerul Apărării Naţionale să fie cercetaţi de Parchetul Militar.

Ei vor fi cercetaţi pentru fals în înscrisuri oficiale, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Este vorba despre comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, Nicolae Ungureanu (şef structuri securitate CSA Steaua), Mihai Cojocaru (şef documente clasificate) şi Dumitru Munteanu (secretarul general al Mapn).

Totul pleacă de la o sancţiune ce i-a fost aplicată juristului CSA Steaua, Florin Talpan, în urmă cu un an, prin care i s-a interzis să discute cu presa.

Florin Talpan a arătat în instanţă că procesul-verbal al şedinţei de la CSA Steaua a fost modificat şi şi-a acuzat superiorii de fals în înscrisuri oficiale. El a menţionat în documentele depuse la dosar că în şedinţa respectivă nu i s-a interzis să discute cu presă şi că superiorii săi au distrus procesul-verbal original şi au făcut altul, despre care susţine că este fals.

Citeste si...  Ioan Bendei a demisionat din funcțiile deținute la RCS & RDS S.A

Ce scria în primul proces-verbal, recunoscut de Talpan: „Se interzice cu desăvârşire orice apariţie în mass-media fără aprobare-termen permanent”.

Ce scrie în al doilea proces-verbal, modificat de şefii CSA: „Pentru a se elimină orice fel de prejudiciu de imagine, care ar putea afecta activitatea clubului, i se interzice cu desăvârşire apariţie în mass-media fără aprobarea a domnului Talpan Florin-Costel, privind exprimarea de opinii şi puncte de vedere referitoare la activităţile specifice care se desfăşoară în CSA Steaua. Această măsură este valabilă şi pentru personalul care se află în relaţii contractuale cu CSA-termen permanent”, potrivit celor de la Ziare.com.