La inceputul acestei saptamani, comisiile de politica externa din Parlament au audiat a doua parte a ambasadorilor propuşi de Iohannis. Pe langa Maior, Hurezeanu şi Cioroianu, urma sa mai fie audiaţi alţi 11 ambasadori, insa de pe lista a disparut unul dintre cei propuşi, fara ca acest lucru să fie anunţat.
 
Mihail Constantin Grigorie
 
Ministerul român al Afacerilor Externe a amânat audierea ambasadorului Mihail Constantin Grigorie, propus pentru acreditarea în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cehă. Constantin Grigorie face obiectul unei anchete a Corpului de Control al MAE, dupa ce a aparut într-un clip publicitar de tip teleshopping în care se foloseşte de funcţia sa şi de reputaţia ministerului. Deşi este la doar câteva luni de pensionare, Constantin Grigorie a fost propus ca ambasador în Cehia pentru că „este diplomat de cariera. În ceea ce priveşte mandatele sale anterioare de ambasador, conform procedurii, acestea au fost exercitate cu respectarea tuturor etapelor procedurale legale (desemnare, obţinerea avizelor consultative din partea Comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, decret semnat de preşedintele României, exercitare propriu-zisă a mandatului de ambasador). Pe parcursul exercitării acestor funcţii nu au fost înregistrate abateri. „În ceea ce priveşte audierea acestuia pentru acreditarea în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cehă, aceasta a fost amânată până la finalizarea anchetei în desfăşurare. Ancheta a fost iniţiată de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică al MAE, urmare apariţiei în mass-media a unui articol însoţit de un video-clip în care au fost folosite în scopuri publicitare imaginea MAE, precum şi numele şi funcţia ambasadorului”, explică MAE
 
În urmă verificărilor preliminare efectuate de Corpul de Control, cazul a fost înaintat Consiliului de onoare al Corpului diplomatic şi consular spre soluţionare.
Citeste si...  Analistul Emil Hurezeanu crede ca Laura Codruta Kovesi a fost transformata intr-o tinta