În acest weekend, începând de vineri, USR și PLUS își aleg candidații pentru parlamentare. Cu o săptămână înainte de depunerea listelor de candidatii la Senat si parlament  Scandal în USR. Creat de cei care ar putea rămâne pe dinafară nume cunoscute precum Mihai Goțiu, Florina Presadă sau Vlad Alexandrescu. Conducerea centrală susține că regulile sunt în statut și nimeni nu le-a contestat decât atunci când nu au convenit unei anumite părți.

Scandal în USR: Prima dintre contestările “opoziției interne” se referă la faptul că unii dintre cei mai activi și vocali aleși ai USR ar putea pierde trenul. Întrebarea este: De ce și-ar sacrifica un partid oamenii cu notorietate, care au ieșit în evidență în mandatul legislativ 2016-2020?

Scandal în USR: Unii membri acuză conducerea de practici dictatoriale

Ce spune opoziția: Lista de delegați, făcută după chipul și asemănarea “grupării Barna” Unul dintre cei trei membri ai USR cu care am discutat, sub protecția anonimatului, a sintetizat situația, așa cum o vede el: “Nu sunt în tabăra potrivită. Cine vor ei va fi parlamentar, cine nu vor ei nu va fi parlamentar”. Politicianul a explicat mecanismul prin care pe lista de candidați vor rămâne doar cei agreați de “gruparea Barna”

Au publicat o listă pe castigambucurestiul.ro de delegați pe care ei îi sprijină, adică Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, a fost puternic promovată intern și au ieșit acei delegați pe București. Membru USR: Un alt reprezentant al Uniunii Salvați România a detaliat mecanismul pe care îl suspectează că a diminuat democrația internă a partidului. “Ce s-a întâmplat efectiv. Cu puțin timp înainte de alegerea delegaților, duminică seară, a apărut site-ul câștigambucureștiul.ro, care nu a fost asumat oficial de cineva, dar toată lumea a înțeles că e mesaj dat de Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu către membrii filialei București USR și PLUS să aleagă doar acei delegați care apăreau pe acel site. Mesajul era de fapt: Dacă vreți să iasă parlamentarii pe care îi dorim noi, trebuie să alegeți delegații ăștia”, a spus acesta

Dintre cei care lipsesc: Ana Ciceală, Florina Presadă, Teodora Stoian Un alt membru USR a confirmat nemulțumirea din partid față de modul cum au fost desemnați delegații. La noi în partid sunt tot felul de grupări și sensibilități. Am fost surprins să văd că de obicei conferința municipală a delegaților pe București avea mai mult de 100 de membri, acum s-a redus semnificativ la 70 și doar 35 sunt de la USR, că restul sunt de la PLUS. Iar votul pentru desemnarea lor s-a exercitat cu o presiune foarte mare din partea conducerii partidului. De exemplu, m-a mirat că la filiala sectorului 3 nu și-a găsit locul printre cei 15 delegați Ana Ciceală, care totuși a muncit pentru partid și pentru filială. A căzut fix sub linie. De asemenea, Florina Presadă a căzut sub bară la aceeași competiție. Teodora Stoian, și ea, deși face parte din Biroul Național. Și alte persoane care nu reprezintă exact opțiunile conducerii.

Citeste si...
Turcan spune că va discuta şi cu celelalte partide despre alegerea primarilor în două tururi