Autorităţile din orice tara sunt în drept sa declare un cetaţean strain persoana indezirabila în cazul în care acesta pune în pericol siguranţa naţională, susţine Ministerul de Interne al Republicii Moldova, într-un comunicat emis joi, explicand motivele pentru care cetaţeanul român George Simion, liderul platformei ‘Acţiunea 2012’, care pledează pentru unirea Basarabiei cu România, a fost expulzat miercuri de pe teritoriul Republicii Moldova, informează Unimedia.md.
Preşedintele Platformei Unioniste ‘Acţiunea 2012’, George Simion, a fost reţinut miercuri de agenţii Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate (SIS), iar la scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.
 
George Simion
 
Potrivit articolului 55 al Legii 200 din 2010, autorităţile naţionale sunt în drept să adopte decizia privind declararea unui străin persoană indezirabilă ca măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfaşurat, desfaşoar ori în a carui privinta exista indicii temeinice ca intenţioneaza sa desfaşoare activităţi de natura sa puna în pericol securitatea naţionala, menţioneaza comunicatul Ministerului moldovean de Interne.
 
‘Acţiunea 2012’ urma să organizeze la 16 mai un marş pentru unire în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, la care îşi anunţase participarea un numar mare de participanţi.
 
George Simion a declarat ca a fost oprit miercuri de câţiva ofiţeri SIS în scuarul din faţa liceului Gheorghe Asachi din Chişinau şi escortat până la vama Leuşeni. Ulterior, Ministerul de Externe al României a indicat, într-un comunicat de presa, că a solicitat explicaţii autorităţilor Republicii Moldova fata de acest incident.
 
‘Clasa politică de la Chişinău a deziluzionat dramatic speranţele europene ale alegătorilor după 30 noiembrie 2014. Tot mai mulţi oameni au participat la manifestaţiile unioniste, văzând reîntregirea ca unica salvare pentru viitorul lor. Asta cred că a speriat: sâmbătă, de la ora 14:00, zeci de mii de oameni vor cere Unirea şi o vor face paşnic, cum am făcut-o întotdeauna’, a declarat George Simion pentru Unimedia.
 
Potrivit unor analişti moldoveni, după amplele manifestaţii antiguvernamentale de la începutul lunii, în contextul rasunatorului scandal de corupţie prin devalizarea a trei banci, de unde a dispărut un miliard de dolari, actualul guvern de la Chişinau se teme de o mişcare de contestare populara.
Citeste si...
La Ciolos vine un American…