Cu cât faci sex mai mult, cu atât eşti mai sănătos!

beneficii sex

Sexul ar trebui sa ocupe un rol important in viata oricarui om, pentru ca o viata sanatoasa nu inseamna doar o alimentatie corecta si efectuarea unor exercitii fizice. Sa fii implicat intr-o relatie sexuala sanatoasa poate face minuni pentru starea ta generala de bine.

Tot mai multe studii facute pe acest subiect au demonstrat o multime de beneficii pe care le poti avea dintr-o viata sexuala activa: de la sanatatea inimii pana la un look mai tanar.

Iata 6 motive in plus pentru care in aceasta seara ar trebui sa faci dragoste:

Sexul mentine inima puternica – Sa incepen cu un organ foarte important pentru corp: inima. Se stie deja ca sexul poate fi un antrenament cardio decent (o sesiune de 30 de minute poate arde pana la 70 de calorii), insa noi cercetari au demonstrat ca sexul poate proteja inima in mai multe moduri. Un studiu aparut in Journal of Sex & Marital Therapy a descoperit ca persoanele care au facut sex de ce putin 12 ori pe luna aveau o rata a variabilitatii pulsului mai buna. Variabilitatea pulsului marcheaza schimbarile efectuate de inima in raspuns la stres si stimuli.

Te ajuta sa arati cu 7 ani mai tanar – Iata un regim pe care sigur il vei iubi: sa faci sex de 3 ori pe saptamana. Un studiu realizat in Scotia de catre echipa Royal Edinburgh Hospital persoanele de peste 40 de ani, care au declarat ca faceau sex cu 50% mai mult decat persoanele obisnuite, au fost indicati ca avand o varsta cu 13 ani mai mica decat cea reala. Cercetatorii considera ca look-ul mai tanar este determinat de eliberarea de hormoni DHEA in timpul sexului.

Vei dormi mai bine – Nivelul de oxitocina creste mult dupa o partida de sex, iar calitatile sale care reduc stresul te pot ajuta sa adormi mai repede. Un studiu realizat pe femei intre 42 si 52 de ani care au raportat probleme cu somnul aveau tendinta de a nu se bucura de placerile sexului comparativ cu femeile care dormeau bine noaptea.

Alunga durerile de cap – De cate ori te-a refuzat sotia pentru ca o durea capul? De fapt, sexul este una dintre cele mai bune solutii pentru a scapa de durere. Un studiu realizat de Southern Illinois University a descoperit ca mai mult de jumatate dintre femeile care sufera de migrene se simteau mult mai bune dupa ce aveau un orgasm. Pe masura ce endorfinele sunt eliberate in corp, pot avea aceleasi efecte precum morfina.

Racesti mai putin – Un studiu realizat de catre Universitatea Wilkes din Pennsylvania a scos la iveala faptului ca persoanele care fac sex de 1-2 ori pe saptamana se bucura de un imbunatatire cu pana la 30% a sistemului imunitar. Prea mult sex insa are un efect contrar.

Traiesti mai mult – Pentru femei sexul le ajuta sa traiasca mai mult. Chiar si numai rememorarea amintirilor pozitive in legatura cu experientele sexuale iti pot prelungi viata cu pana la 4 ani, potrivit unui studiu realizat de catre Duke Center for the Study of Aging and Human Development. Cercetatorii au descoperit ca aceste amintiri te pot incuraja sa ai o viata mai lunga si mai sanatoasa.

 

Citeste si...
Michelle Lewin, noua regina a Internetului. De ce toata lumea e fascinata de ea?