Sara Khademalsharieh (22 de ani), a 13-a jucătoare a lumii, a susţinut decizia unui jucător iranian de a concura împotriva sportivilor Israelieni, lucru interzis de regimul de la Teheran!

Arătat cu degetul de lumea civilizată şi considerat un regim criminal, după doborârea avionului ucrainean cu o rachetă, guvernul iranian primeşte lovitură după lovitură, de unde se aştepta, probabil, cel mai puţin: din partea propriilor sportivi de renume! Kimia Alizadeh, cea mai iubită atletă a ţării, a fugit din Iran, în stilul Nadiei Comăneci, povestea ei fiind prezentată pe larg aici.

Iar la câteva zile după acest episod, care a arătat şi mai bine adevărata faţă a regimului, astăzi, şi cea mai bună şahistă a ţării, Sara Khademalsharieh a renunţat, oficial, la echipa naţională. În vârsta de 22 de ani, Sara şi-a anunţat decizia printr-o postare scurtă pe Instagram: „Demisie de la naţională“.

Urmează plecarea din Iran! S-a ajuns aici, fiindcă Sara l-a susţinut public pe fostul său coleg de la naţionala masculină, Alireza Firouzja (16 ani). Un geniu al şahului, Firouzja a anunţat, la finalul anului 2019, că nu va mai concura sub steagul Iranului.

Citeste si...  Dansatoarea care a năucit toată Asia

El a şi părăsit deja ţara pentru a reprezenta Franţa. Asta deoarece, ca sportiv iranian, Firouzja n-avea voie să-şi înfrunte rivalii din Israel! Regimul de la Teheran interzice acest lucru, în cazul tuturor sportivilor, „în semn de solidaritate cu poprul palestinian“. Ca o ironie, sportivii palestinieni au dreptul de a-şi înfrunta rivalii din Israel! După plecarea lui Firouzja din Iran, Sara Khademalsharieh a susţinut, public, decizia acestuia, motiv pentru care a fost atacată de şeful Federaţiei Iraniene de Şah, Mehrdad Pahlevanzadeh. Astfel, Sara Khademalsharieh a renunţat, astăzi, la echipa naţională şi, potrivit ultimelor informaţii, urmează plecarea ei din Iran, ea dorind să concureze pentru altă ţară, fără a purta vălul islamic, aşa cum a procedat şi fosta ei colegă de la naţională, Mitra Hejazipour (foto, jos).