Șapte cetățeni străini au fost prinși cu diferite cantități de droguri în bagaje, în Aeroportul din Cluj-Napoca. Aceștia le-au declarat polițiștilor că substanțele erau pentru consum propriu, potrivit Mediafax.

Șapte cetățeni străini, depistați cu droguri în bagaje, pe aeroportul din Cluj

Polițiștii de frontieră au anunțat, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă că șapte cetăţeni străini, veniţi din Spania, Italia, Lituania, Marea Britanie şi Rusia au fost depistaţi la Punctului de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca având asupra lor sau ascunse în bagajele persoanele diferite cantităţi de substanţe interzise, susceptibile a fi droguri de mare risc, pe care intenţionau să le introducă în România.

Potrivit polițiștilor, este vorba despre şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, care s-au prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca în perioada 2–4 octombrie pentru a intra în ţară, călătorind cu diferite curse din direcţiile Barcelona, Londra, Bergamo și care au declarat că veneau în vizită în România, iar substanţele erau pentru consum propriu.

S-au descoperit mai multe tipuri de substanțe interzise
„Acţionând în baza unei analize de risc, persoanele respective au fost selectate în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra bagajelor acestora. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse in genţile de mână sau bagajele de cală, mai multe tipuri de substanţe interzise: şase pastile de culoare verde fluorescent, susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy/MDMA), şase ţigarete de tip joint confecţionate artizanal, ce conţin substanţe vegetale de culoare verde-olive susceptibile a fi marijuana, patru grame de substanţă vegetală, având culoarea maro, susceptibilă a fi haşiş, 26 de pastile ecstasy, o substanţă fină sub formă de praf cristalin de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, într-o cantitate aproximativă de 5 grame şi 43 de produse farmaceutice/ substanţe psihotrope, inscripţionate GG249 şi Xanax, susceptibile a conţine substanţa ALPRAZOLAM”, se arată în comunicatul de presă citat.

Citeste si...
Iată cum se apără Margherita de la Clejani după ce a fost depistata că a comis accidentul rutier sub influența substanțelor interzise

Drogurile au fost confiscate de polițiști și urmează să fie transmise spre expertizare la laboratorul de specialitate, iar cei șapte bărbați sunt cercetați pentru introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.